Kunstcollectief OKi

De kunstenaars die betrokken zijn bij het project TunnelArt617 stellen zich een voor een voor. Bekijk alle kunstenaars

Wie zijn de kunstenaars van kunstcollectief OKi?

OKi Kunst is een kunstenaarscollectief bestaande uit Gerry de Groot uit Sint-Michielsgestel, Truus Pelgrim uit Zaltbommel en Ingrid van Wamel uit Den Dungen. Wij hebben elkaar gevonden via de Academie voor de schone kunsten Arendonk.
OKi Kunst staat voor O(pen) Ki(mono) wat betekent het onthullen van de innerlijke werking van een project. Dit was ons eerste project. Het Rijksmuseum organiseerde een wedstrijd waarin kunstenaars werden geïnspireerd door de Japanse collectie. Wij ontwierpen een Kimono als regenjas met surf zeil en een tekening van het plafond van het Rijksmuseum.
Na het eerste project hielden we vast aan de samenwerking. Een samenwerking waarin Truus vooral abstract werkt en vrij denkt, Ingrid realistische beelden mengt met abstracte elementen en Gerry naast realisme ook de verbindende factor is en ervoor zorgt dat er ook resultaten zijn. Samen komen we tot andere resultaten dan ieder voor zich. We stimuleren elkaar en door consensus worden resultaten bereikt. Daarnaast gaat het vooral ook om de gezelligheid!
OKi Kunst bestaat ongeveer anderhalf jaar en heeft veel last van de lockdown. Desondanks hebben we leuke houten blokjes ontworpen met kunst, te koop bij de Wereldwinkel in Berlicum en Sint-Michielsgestel. De opbrengst is voor een goed doel, namelijk Quiet, een organisatie die zich inzet voor verborgen armoede.

Bekijk de video waarin ik mij zelf voorstel.

Foto's kunstcollectief OKi

De kunstwerken voor TunnelArt617

Voor TunnelArt617 hebben we samen ontwerpen gemaakt geïnspireerd op fietsen. Er wordt immers veel gefietst door de tunnels onder de rotonde. Zo worden fietswielen grote bloemen en een frame een beest. Met deze beelden voegen we iets unieks toe.

Of ben je op zoek naar