Anique Sanders

De kunstenaars die betrokken zijn bij het project TunnelArt617 stellen zich een voor een voor. Bekijk alle kunstenaars

Wie is Anique Sanders?

Ik ben Anique Sanders uit Sint-Michielsgestel. Ik maak schilderingen op diverse media, zoals fruit op een boomschors, portretten op canvas en circulaire art met kastjes. Het grafische is de rode draad in mijn kunst. Dat is voort gekomen uit mijn studie aan het SintLucas in Boxtel, waar ik een diploma heb behaald in zowel 2D- als 3D-vormgeving. Ik schilder en teken met name intuïtief na een periode van nadenken. Ik zoek telkens de uitdaging in technieken en verbeeldingen die ik nog niet eerder heb uitgevoerd. Sinds mijn kindertijd ben ik bezig met kunst op diverse vlakken en ik noem mijzelf semiprofessioneel.

Bekijk de video waarin ik mij zelf voorstel.

Foto's Anique Sanders

De kunstwerken voor TunnelArt617

Voor TunnelArt617 heb ik ervoor gekozen om drie werken te vormen tot een geheel. De techniek is vergelijkbaar met een linosnede waar bij een afdruk vooral ook de achtergrond, de grondlagen in deze, goed zichtbaar blijven. De tekeningen geven een hand weer die een bloem plukt, een voet die in een poel met water en vissen wil stappen en een boer die met een schop de aarde wil omploegen. Het thema is ‘nature is your friend, be kind’.
Vaak wordt de mens gezien als boosdoener, diegene die de aarde vervuilt en geweld aandoet. Ik wil benadrukken dat er juist ook een band is tussen de mens en de natuur. Dat de invloed van de mens op de natuur enorm groot kan zijn en niet alleen in negatieve zin. De mens kan de natuur ook een handje helpen, samenwerken met de natuur, er van genieten en vooral respecteren!

Of ben je op zoek naar