Kim de Jong

De kunstenaars die betrokken zijn bij het project TunnelArt617 stellen zich een voor een voor. Bekijk alle kunstenaars

Wie is Kim de Jong?

Ik ben Kim de Jong en ben kinderboekillustrator en woon in Berlicum. Ik heb een achtergrond in levensbeschouwing en pedagogie. Het is een grappig verhaal hoe ik ben gekomen tot het illustreren en schrijven van kinderboeken. Toen ik mijn kind vroeg om iets te tekenen voor een kinderboek met versjes, ‘Terecht vergeten groenten’ over rotgroenten met nare eigenschappen die we graag willen vergeten, maakte hij ineens iets anders. Toen besloot ik maar zelf te gaan tekenen. In mijn werkkamer hangen overal aan de muur fleurige tekeningen. Als inspiratie voor nog meer tekeningen en versjes.
Ik maak tekeningen met behulp van de computer. Althans, de basis is meestal een aquarel die ik heb gescand, om op de scan dan verder te werken met een digitale tekenpen. Zo ontstaat er een tekening die leeft. Mijn laatste boek is ‘Koning van Bubbeda’. Het is al in zijn tweede druk!

Bekijk de video waarin ik mij zelf voorstel.

Foto's Kim de Jong

De kunstwerken voor TunnelArt617

Voor het project TunnelArt617 stap ik uit mijn comfortzone. Ik ga een van mijn tekeningen, waarin een vervelende groente onder water wordt getoond, overbrengen op een grotere schaal op een van de tunnelwanden. 

Of ben je op zoek naar