Manon Goossens

De kunstenaars die betrokken zijn bij het project TunnelArt617 stellen zich een voor een voor. Bekijk alle kunstenaars

Wie is Manon Goossens?

Ik ben Manon Goossens en ik ben een kunstenares uit Den Dungen. Ik maak krachtige portretten van met name vrouwen in een schilderstijl die sterk leunt op tekenen. Inspiratie haal ik uit mijn eigen leven. Ik werk vooral met kleurpotloden, ecoline en merkstiften en verft met acryl verf. Maar werk net zo goed met mixed media, collage en tekenen op foto’s. Mijn opleiding heb ik gevold bij Sint Joost in Breda en Den Bosch. Het werk van Brené Brown vind ik inspirerend: ‘creativity is the way I share my soul with the world’. Ik word immers zielsgelukkig van creëren. Het laten ontstaan in stilte. Van vormgeven. Van kijken, zien, lezen, passen en meten. Van kleuren, van zwart en van wit. En van de weg er naar toe. Zo wil ik vooral delen en anderen inspireren.

Bekijk de video waarin ik mij zelf voorstel.

Foto's Manon Goossens

De kunstwerken voor TunnelArt617

Toen ik voor het project TunnelArt617 werk wilde selecteren, kon ik maar moeilijk kiezen tussen alle portretten die ik de afgelopen jaren heb gemaakt. Ik nam er de tijd voor en spreidde tientallen werken op de vloer om me heen. Zelf herkende ik zo de verschillende gemoedstoestanden die ik heb ervaren. De ups maar zeker ook de downs die ook mij niet gespaard zijn gebleven. Het heeft mij geïnspireerd om te gaan tekenen. Er is een link tussen de lagen die de mens heeft en de lagen in de tunnel.
De drie werken die uiteindelijk zijn geselecteerd kenmerken zich ook door humor. Ondanks de mogelijke lading van het werk, straalt het rust uit en een zekere helderheid door de tekening zelf en heldere kleuren. En dat terwijl het in mijn hoofd vaak een warboel is en het leven helemaal niet zo helder lijkt. Kijk maar eens naar het portret met de vrouw die onder de stralen van de zonnebloem staat en beoordeel zelf!

Of ben je op zoek naar