40 plaatsen op korte termijn beschikbaar bij Liduina

PERSBERICHT - Tweede opvanglocatie voor vluchtelingen vanaf 19 april

De afgelopen weken is er met man en macht gezocht naar opvanglocaties binnen de gemeenten Boxtel en Sint-Michielsgestel. De gemeenten slaan de handen ineen om samen in totaal rond de 200 Oekraïense vluchtelingen op te gaan vangen. Al eerder maakten de beide gemeenten de eerste locatie bekend, de Kleine Aarde. Nu opent ook Liduina vanaf 19 april haar deuren voor vluchtelingen. 

Hoe gaat het verder?

Om de gevraagde aantallen te realiseren, blijven de gemeenten Boxtel en Sint-Michielsgestel samen zoeken naar extra opvangplekken. Het proces om in Nederland huisvesting te organiseren voor vluchtelingen uit Oekraïne, is nog maar net op gang gekomen. Er is nog veel onduidelijk, ook voor de gemeenten. Zo weten wij bijvoorbeeld nog niet per wanneer wij de eerste vluchtelingen daadwerkelijk mogen ontvangen op de locatie Liduina. Wij houden hierover contact met de Veiligheidsregio Brabant-Noord en uiteraard ook met Liduina.

Inloopmoment voor omwonenden

Woon je in de buurt van de opvanglocatie en heb je vragen? Dan ben je welkom op het inloopmoment op het gemeentehuis. Deze vindt plaats: 

  • Op woensdag 13 april 2022 van 19.00 tot 20.00 uur.
  • In de Raadzaal van het gemeentehuis van Boxtel.

Je hoeft je voor dit inloopmoment niet aan te melden. Je kunt vrij binnenlopen. 

Meldpunt hulp

De welzijnsorganisaties Bint en ContourdeTwern organiseren de inzet van alle vrijwilligers. Wil je graag aan de slag als vrijwilliger? Neem dan contact met deze organisaties op. Heb je vragen over de opvang van vluchtelingen? Kijk op de speciale pagina over de Oekraïne of stuur een e-mail aan oekraine@sint-michielsgestel.nl

Of ben je op zoek naar