Afvalinzameling in 2022

Vanaf 1 januari verandert de inzameling van rest- en gft-afval. Hieronder lees je de belangrijkste wijzigingen.

Restafval halen we één keer per 4 weken op

Vanaf 1 januari halen we restafval eens in de vier weken op. In de afvalkalender vind je wanneer we bij je langskomen. Naast het vaste tarief, betaal je een bedrag per keer dat je de restcontainer aanbiedt. 
 

Gft-afval wordt gratis

Vanaf 1 januari kun je gratis je gft-container aanbieden. We halen het gft-afval één keer per 2 weken op. En in de zomermaanden, van 20 juni tot en met 23 september, legen we elke week je gft-container. 
 

Inzameling van PMD en oud papier blijft hetzelfde

Ook komend jaar halen we één keer per 2 weken de PMD-zakken op. Oud papier kun je één keer per 4 weken aanbieden. 
 

Mogelijk halen we je afval op een andere dag op dan je gewend bent

Houd rekening met een mogelijke wijziging van het tijdstip en de vaste inzameldagen. De nieuwe ophaalmomenten vind je vanaf eind december online en in de afvalkalender.
 

Afvalkalender en MijnAfvalwijzer app

Met de app MijnAfvalwijzer ben je altijd op de hoogte van de juiste ophaaldagen. Je kunt zelfs instellen dat je een melding krijgt als het tijd is om je container aan de weg te zetten. Heb je liever de informatie op papier? Eind december ontvang je de afvalkalender voor 2022 in je brievenbus. 

Alle informatie over ophaaldagen, afval scheiden en afvalstromen vind je ook op onze website

Haal meer uit je restafval

Uit onderzoek blijkt dat er veel groente-, fruit- en tuinafval in de grijze container zit. Gemiddeld meer dan 40 procent! Door beter te scheiden, blijft er minder restafval over. Dat is niet alleen goedkoper, maar ook beter voor het milieu. Restafval wordt namelijk verbrand, terwijl gft-afval verwerkt wordt tot compost. 
 

Vragen?

Heb je vragen over de wijzigingen in de afvalinzameling? Je kunt ons bereiken via: 0411 - 65 58 45.