Bouwplan Raadskamer akkoord, rechtbank heeft vragen bij exploitatieplan

Een van de laatste bouwprojecten in het nieuwe centrum van Sint-Michielsgestel is de Raadskamer. Tegen de omgevingsvergunning en het exploitatieplan van dit appartementencomplex waren bezwaren aangetekend. Eind vorig jaar was de zitting bij de rechtbank in Den Bosch. Afgelopen donderdag kwam de uitspraak. Met de vergunning voor de Raadskamer is inhoudelijk niets mis, oordeelt de rechtbank. Wel heeft zij vragen bij het exploitatieplan. Dat betekent dat er voorlopig nog niet kan worden gebouwd.

Parkeerplaatsen en bouwhoogte zijn in orde

De bezwaren tegen de bouwhoogte en parkeervoorzieningen van de Raadskamer zijn ongegrond. Parkeerplaatsen voor bewoners kunnen en mogen op de begane grond gemaakt worden. En de extra centimeters die de balkons uitsteken, zijn ook op de juiste manier in de vergunning goedgekeurd. “Positief,” vindt wethouder Ed Mathijssen, “want uiteindelijk gaat het om het resultaat: een mooi bouwplan met 27 nieuwe woningen in het centrum.”

Gemeente en ontwikkelaar onderzoeken mogelijkheden om zo snel mogelijk te starten

De rechtbank oordeelde ook over het financiële deel van het plan: het exploitatieplan. Daarin staat welke kosten de gemeente kan verhalen op de ontwikkelaars van bouwplannen. Wethouder Ed Mathijssen: “We hebben de grond verkocht aan de hoogste bieder. Die prijs was marktconform.” Maar de rechtbank vindt dat de gemeente te weinig rekening heeft gehouden met het in 2010 vastgestelde exploitatieplan. De gemeente onderzoekt de gevolgen van deze uitspraak en welke vervolgstappen er mogelijk zijn. “Onze ambitie om een mooi bouwplan te realiseren, blijft staan. Samen met de ontwikkelaar onderzoeken we de mogelijkheden om zo snel mogelijk te starten met de bouw,” aldus de wethouder.

Of ben je op zoek naar