De Meander heeft een nieuw bestuur

Het nieuwe bestuur van de Meander in Sint-Michielsgestel is formeel benoemd. Het bestuur bestaat uit vijf ervaren personen die allen woonachtig zijn in het dorp. De afgelopen maanden hebben zij achter de schermen de nodige informatie opgehaald met als doel om krachtig van start te gaan. Het motto van het bestuur is om met het maatschappelijk, sociaal en cultureel programma van de Meander een levendige ontmoetingsplek te realiseren voor iedereen in de gemeente.

Ervaren bestuursleden

De bestuursleden hebben ieder hun eigen expertise. Zo heeft de voorzitter Rien Schakenraad als voormalig eigenaar van Duke Golf de Pettelaar veel ervaring in de exploitatie van horeca; is de secretaris Ton Boer zeer bekend met werken in een bestuurlijke organisatie, door zijn functie als bestuurssecretaris bij de Brabantse Waterschappen. De penningmeester Jack van Uden is een financiële man mede dankzij zijn ervaring in zijn eigen accountants- en administratiekantoor. Het vierde bestuurslid is Claudia Bestman, zij heeft veel ervaring met (operationeel) management en pakt deze rol binnen het bestuur ook op en Anna Zwezerijnen maakt als marketing en communicatie deskundige het bestuur compleet. “Als wethouder weet ik dat een goed bestuur zorgt voor een krachtig gemeenschapshuis. Ik ben dan ook erg enthousiast over dit deskundige team en wens ze veel succes”, aldus Lianne van der Aa.

Nieuw bestuur De Meander

Opstartfase

De komende maanden krijgt het bestuur te maken met de opstartfase van de Meander, wat de nodige aandacht van deze vrijwilligers zal vragen. Denk hierbij aan werkzaamheden als het uitwerken van het horecaconcept, het kennismaken en contracteren van de verenigingen die vanuit de Huif over komen et cetera. Op 1 mei 2019 start Luuk Steel als manager van de Meander, hij is dan verantwoordelijk voor de dagelijkse bedrijfsvoering. Vanaf begin juni zullen de eerste gebruikers, waar onder de Bibliotheek en Bint in de Meander inhuizen, naar verwachting draait de Meander na de zomervakantie op volle toeren. Naast de bekende activiteiten worden er ook nieuwe initiatieven uitgewerkt. Hiervoor heeft Bint een programmaleider aangesteld ook die start per 1 mei.