Dementie, wat betekent dat? Ervaar het zelf met de VR bril

Wat gaat er om in het hoofd van jouw naaste als deze dementie heeft? Met de dementiebril kun je dit zelf ervaren. Zelf ervaren vergroot het begrip voor naasten met dementie en zorgt er voor dat je hen beter kunt ondersteunen.
 

Hoe werkt het?

De dementiebril is een virtual reality (VR) bril die je een kijkje geeft in de belevingswereld van iemand met dementie door middel van een 360 graden simulatiefilm. De dementiebril is ontwikkeld voor partners, kinderen en andere naasten van mensen met dementie. Het gebruik van de bril is eenvoudig en gaat onder begeleiding van speciaal getrainde instructeurs. Je hoeft dus zelf niets te doen.

Wil je de dementiebril uitproberen?

Je kunt de dementiebril uitproberen op:
-    Dinsdag 13 december tussen 9.30 en 12.30 uur in de Meander, Sint-Michielsgestel
-    Dinsdag 17 januari van 9.00 tot 12.00 uur in Den Durpsherd, Berlicum
-    Donderdag 16 februari tussen 9.00 en 12.00 uur in de Litserborg, Den Dungen
In de sessie is plaats voor zes mensen. Houd er rekening mee dat je ongeveer een uur bezig bent.
 

Aanmelden

Aanmelden kan via Bint Welzijn: (073) 551 54 32 of info@bintwelzijn.nl. Deelname is gratis. Bij grote belangstelling noteren we je gegevens en plannen we extra sessies in.

Mede mogelijk gemaakt door

Dankzij de Werkgroep Dementievriendelijke gemeenschap zijn er nu meerdere dementiebrillen beschikbaar in onze gemeente, zowel voor inwoners als voor professionals. De brillen zijn gefinancierd door de gemeente.