Energietoeslag verhoogd

De energieprijzen zijn de laatste tijd flink gestegen. Daar heeft iedereen mee te maken. Vooral voor huishoudens met een laag inkomen kan dit voor financiële problemen zorgen. Het kabinet geeft deze groep inwoners daarom eenmalig een energietoeslag. In eerste instantie was dit € 800,-. In juli 2022 is het bedrag verhoogd met een extra € 500,-.

Hoe ontvang je de extra verhoging?

Als je de eenmalige toeslag al hebt aangevraagd of al hebt ontvangen, hoef je niets te doen. Je ontvangt de extra toeslag van € 500,- dan automatisch. De tweede betaling vindt uiterlijk in november 2022 plaats. Hieronder lees je welke mensen wel zelf een aanvraag moeten indienen.

Zelf energietoeslag aanvragen?

Huishoudens met een inkomen tot 120 procent van de bijstandsnorm moeten een aanvraag indienen om de energietoeslag te krijgen. Het gaat om inwoners met een laag inkomen of uitkering die:

  •     werkzaam zijn in loondienst of als zelfstandige, of
  •     uitkeringsgerechtigde zijn vanuit het UWV, of
  •     AOW hebben met eventueel een klein pensioen.

Kom je in aanmerking voor de energietoeslag?

Dan kun je een aanvraag doen via Wegwijs. Dat kan nog tot 1 januari 2023 via:

Hulp nodig?

Heb je ondersteuning nodig bij de aanvraag van de energietoeslag ? Kom dan naar de formulierenbrigade. Er zitten speciaal opgeleide vrijwilligers voor je klaar die je hierbij kunnen helpen. Iedere dinsdag tussen 9.00 en 12.30 uur in Meander, Meanderplein 3A in Sint-Michielsgestel (op afspraak via tel: 073-5515432).