Expositie over de gijzelaars van Sint-Michielsgestel en Haaren

‘Broederlijk zaten ze tijdens de oorlog bijeen in Sint-Michielsgestel, de bestuurders en intellectuelen van Nederland. Ze hadden het er goed, prettig zelfs, alleen konden ze ieder moment als gijzelaar worden geëxecuteerd.’ (Uit: Andere Tijden, TV)

Van 1942 tot 1944 verbleven, gedwongen door de Duitsers, honderden Nederlandse mannen in het kleinseminarie Beekvliet te Sint-Michielsgestel en grootseminarie te Haaren. Acht ervan werden daadwerkelijk geëxecuteerd.

Expositie

Van 19 juli tot 18 oktober 2020 organiseert Stichting Gijzelaars Beekvliet en Haaren de expositie 'Gegijzeld maar niet verslagen'. In de expositie ervaren bezoekers het dagelijks leven van een gegijzelde, inclusief de voortdurende dreiging en angst. Voor de expositieperiode zijn een cultureel en een educatief programma samengesteld.

Opening

Op zondag 19 juli wordt de expositie geopend door de voorzitter van de Stichting Gijzelaars Beekvliet en Haaren, mr. Ferdinand Sassen en wethouder van Sint-Michielsgestel, Peter Raaijmakers. De expositie is vanaf 20 juli geopend voor publiek.

Meer informatie

Locatie: Beekvlietboerderij, naast Rijksmonument Beekvliet, Seminarielaan 3, 5271 SG Sint-Michielsgestel.

Kijk voor meer informatie op www.gijzelaarskampbeekvliet.nl

De organisatie vraagt je om, in verband met de coronamaatregelen, van te voren te reserveren. Dit kan via de website van gijzelaarskampbeekvliet.

 

Lees meer over 75 jaar bevrijding.