Expositie TunnelArt617 geopend

Voorproefje van geplande muurschilderingen onder rotonde N617
Afgelopen zaterdag opende wethouder Peter Raaijmakers samen met een afvaardiging van Cello, Kentalis, de Kunstcommissie en kunstenaars de expositie TunnelArt617. Zij onthulden daar een aantal meterslange doeken aan de hekken van Cello HAL36. Op de doeken is het ontwerp te zien van de schilderingen die in september op de tunnelwanden onder de rotonde van de N617 worden aangebracht. Geïnteresseerden kunnen vanaf nu tot 5 juli a.s. op eigen gelegenheid de expositie bezoeken.

Een community art project

De wanden van de drie fietstunnels onder de rotonde in de N617 tussen Sint-Michielsgestel en Den Dungen zijn nu nog grauw en er verschijnt steeds meer graffiti. Wat begon als een bewonersinitiatief is inmiddels uitgegroeid tot een project waaraan allerlei partijen meewerken: een groep lokale kunstenaars en vrijwilligers, Cello, Kentalis, Natuurgroep Gestel, Waterschap De Dommel en Kings of Colors. Het beschilderen van de tunnels zorgt voor een aantrekkelijke omgeving en een veiliger gevoel voor fietsers. Maar het is ook een manier om mensen bij elkaar te brengen. Het is dus een echt “community art” project. TunnelArt617 wordt mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds, Cello Zorg en Vrienden van Cello. De gemeente draagt bij vanuit de Kunstcommissie en het wijkbudget.

Expositie tot 5 juli

De expositie is een voorproefje van de daadwerkelijke uitvoering in september en loopt nog tot 5 juli a.s. De doeken hangen aan de buitenkant van het hek en zijn vanaf de ventweg het beste te bekijken. Iedereen die wil kan nog een bijdrage leveren aan het ontwerp. Mensen kunnen zich ook al melden om te helpen met schilderen in september. Het is de bedoeling dat iedereen die het leuk vindt, ook de kwast of spuitbus ter hand neemt en meedoet. Alle reacties kunnen naar tunnelart617@sint-michielsgestel.nl.

 

Op de foto zie je van links naar rechts Marlice van den Oord (Kentalis), Maria Bekkers (Cello), Marcel Rus (Kunstcommissie) en wethouder Peter Raaijmakers.