Gemeente gaat in hoger beroep tegen uitspraak Raadskamer

De gemeente gaat in hoger beroep tegen de uitspraak over de omgevingsvergunning van De Raadskamer. Wethouder Ed Mathijssen: “Wij hebben samen met de ontwikkelaar en onze advocaat de uitspraak bestudeerd. De rechtbank koppelt het verlenen van de vergunning aan het exploitatieplan. Wij zijn van mening dat dit niet kan.” De rechtbank heeft de inhoudelijke bezwaren tegen de omgevingsvergunning ongegrond verklaard. Zij had wel vragen bij het exploitatieplan.

De wethouder blijft erbij dat er een reële prijs is ontvangen voor de grond: “We zoeken op dit moment alle cijfers, kosten en berekeningen rond de aan- en verkoop van de grond uit. Ons huishoudboekje is inmiddels vele pagina’s dik, maar we doen ons best om het voor iedereen klip en klaar uit te leggen.” Eind deze maand verwacht de gemeente hier meer duidelijkheid over te kunnen geven.

Voorlopige voorziening voor snelle behandeling

Bij het hoger beroep wordt een voorlopige voorziening aangevraagd. Daarmee vraagt de gemeente om een snelle behandeling van de zaak. “Het kan zijn dat we een jaar verder zijn voordat er een zitting bij de raad van state ingepland wordt. Die tijd hebben we niet, want er zijn mensen die wachten op een woning,” aldus de wethouder. Wanneer de zaak versneld behandeld wordt, zou er voor de zomer een definitieve uitspraak kunnen zijn.