Gemeente Sint-Michielsgestel doet weer mee aan NK Tegelwippen 2022!

Draag je ook een steentje bij?
 

Het weer in Nederland wordt steeds extremer. Hevige regenbuien en lange periodes van hitte en droogte volgen elkaar op. Daarbij krijgen we steeds vaker te maken met problemen als hittestress en wateroverlast, omdat onze leefomgeving sterk is versteend. Al die stenen verkoelen niet op een hete dag en laten geen water door wanneer het regent. Dat regenwater kan dan het riool overbelasten of uw kelder inlopen. Meer groen gaat dit tegen.

Daarnaast heeft onderzoek uitgewezen dat een groenere leefomgeving een positief effect heeft op onze mentale gezondheid. Vervang dus je (tuin)tegels door groen!

Hoe kan ik meedoen?

Heb je je tegels gewipt en vervangen door groen? Geef ze dan op tot en met 31 oktober 2022, dan worden ze bij de Tegelteller van gemeente Sint-Michielsgestel opgeteld. Dit kun je doen door het formulier in te vullen. Iedere maand verloten wij onder de tegelwippers een cadeaubon van €50 euro om plantjes te kopen bij het tuincentrum. Lees meer informatie over NK Tegelwippen, inspiratieprojecten en tuintips om je tuin te vergroenen.