GGD Hart voor Brabant start 16 augustus met vaccineren zonder afspraak

Inwoners die nog niet gevaccineerd zijn tegen het Coronavirus, kunnen vanaf maandag 16 augustus zonder afspraak terecht bij een van de GGD vaccinatielocaties in de regio. De afspraak voor de tweede prik wordt direct op de vaccinatielocatie ingepland

Voor iedereen die al een afspraak heeft gemaakt voor een vaccinatie is een vaccin gereserveerd. Zij kunnen daarom geen gebruik maken van vaccinatie zonder afspraak.

Vrije inloop voor eerste prik

Vanaf maandag 16 augustus tot en met zondag 23 augustus kunnen inwoners dagelijks tussen 10.00 uur en 15.00 uur op alle acht vaccinatielocaties in de regio terecht voor de eerste prik. Op een aantal locaties is vaccineren zonder afspraak tot en met zondag 5 september mogelijk. De locaties en data waarop je terecht kunt, zijn te vinden op www.ggdhvb.nl/prikkenzonderafspraak.

Zo werkt het

Iedereen van 12 jaar of ouder die zijn of haar eerste prik nog niet heeft ontvangen, kan gebruik maken van vaccinatie zonder afspraak. Neem een ID-kaart of paspoort mee, zodat de GGD ervoor kan zorgen dat iedereen goed in het systeem komt te staan. Daarnaast is het handig om de ingevulde gezondheidsverklaring mee te nemen. De arts bepaalt (conform de landelijke vaccinatiestrategie) welk vaccin je krijgt, hierin is geen vrije keuze. En op is op. Per dag is er een nieuwe voorraad. De afspraak voor de tweede prik wordt direct op de vaccinatielocatie ingepland.