GGD nodigt jongeren uit voor vaccinatie tegen meningo­kokkenziekte ACWY

Met de slogan 'Deel dit niet met je vrienden' nodigen het RIVM en de GGD Hart voor Brabant jongeren uit om de prik tegen meningokokkenziekte ACWY te halen. In het totaal ontvangen zo'n 60.000 jongeren in onze regio een uitnodiging voor de vaccinatie. Vanaf 28 maart 2019 bieden het RIVM en de GGD Hart voor Brabant de vaccinatie tegen meningokokkenziekte in 12 groepssessies aan. Jongeren ontvangen thuis een brief met een oproepkaart van het RIVM. Jongeren geboren in 2001, 2002 en jongeren geboren tussen 1 januari en 1 mei 2004 nodigt het RIVM in de komende weken uit. In mei en juni ontvangen jongeren geboren in 2003 en 2005 een uitnodiging.

Vaccinatiesessies in Den Bosch, Boxmeer, Tilburg, Oss, Schijndel en Waalwijk

Om alle jongeren in een korte periode een prik tegen meningokokkenziekte ACWY te kunnen geven, vaccineert de GGD Hart voor Brabant op zes verschillende plaatsen verspreid door het werkgebied. Jongeren kunnen voor een prik naar Den Bosch, Boxmeer, Tilburg, Oss, Schijndel of Waalwijk. We bezoeken iedere locatie twee keer in twee periodes. De eerste periode is van 28 maart tot 19 april. De tweede periode is van 17 mei tot 28 juni. Bekijk het vaccinatierooster van de eerste periode.

Vaccinaties inhalen

Vaccineren tegen infectieziekten is in Nederland niet verplicht. Hierdoor kan het dat je bedoeld of onbedoeld een bepaalde vaccinatie mist. Tot de leeftijd van 18 jaar kan je nog kosteloos vaccinaties uit het Rijksvaccinatieprogramma krijgen. Jongeren die vorig jaar hun prik tegen meningokokkenziekte ACWY hebben gemist kunnen deze inhalen tijdens deze vaccinatiecampagne. Op de dagen dat de GGD vaccineert tegen meningokokkenziekte bieden we ook de prik tegen baarmoederhalskanker aan. Het vaccin tegen baarmoederhalskanker prikken we dan in de andere bovenarm.

Meer informatie

Wil je meer weten over de vaccinatie Meningokokken ACWY? Op de website www.deelditnietmetjevrienden.nl vind je informatie over de prik en de ziekte. Heb je vragen over waar je in de regio van de GGD Hart voor Brabant terecht kunt voor de prik tegen meningokokkenziekte ACWY? Kijk dan op de website www.ggdhvb.nl/meningokokken. Staat jouw vraag daar niet bij? Voor ouders en jongeren is er vanaf 11 maart een speciaal telefoonnummer: 088 368 65 55. Dit campagnenummer is bereikbaar op werkdagen van 8.30-17.00 uur.