Grote belangstelling en hoog kennisniveau bij de informatiebijeenkomst warmtetransitie

 

De gemeenten Vught, Boxtel en Sint-Michielsgestel organiseerden op 23 februari 2021 een informatieavond over de overgang (transitie) naar een aardgasvrij Vught, Boxtel en Sint-Michielsgestel en hoe de Transitievisie Warmte (TVW) daarbij helpt.

Informeren over de warmtetransitie en de TVW

In de TVW staat omschreven hoe op basis van de huidige technische mogelijkheden de aanpak voor de warmtetransitie in de gemeente eruit kan zien. En in welke volgorde de wijken en dorpen het beste aardgasvrij worden gemaakt. Dat overgangsplan moet klaar zijn eind dit jaar. Deze bijeenkomst had als doel om inwoners, ondernemers en andere belangstellenden te informeren over wat de warmtetransitie is en de TVW. In een vraaggesprek met een inwoner en een medewerker van Brabant Woont Slim werd ingegaan op de mogelijkheden om van het gas af te gaan en wat je daarbij tegen komt. De avond werd afgesloten met een peiling in de digitale zaal over hoe men naar de warmtetransitie kijkt, welke zorgen er zijn en wat men verwacht van de gemeente.

Hoog kennisniveau en het gevoel van verantwoordelijkheid

Wat opviel tijdens de informatiebijeenkomst was het hoge kennisniveau van de deelnemers over de warmtetransitie, maar ook het gevoel van verantwoordelijkheid hierin. Voor de informatiebijeenkomst hadden ruim 200 inwoners zich aangemeld. In maart wordt er een online vragenlijst gedeeld  en aan het begin van het tweede kwartaal volgt er nog een tweede bijeenkomst met inwoners. Daarin komen onder meer per gemeente alternatieve mogelijkheden voor aardgas aan de orde. Op onze pagina duurzaamheidsnieuws kun je de opname van de bijeenkomst op 23 februari terugkijken.