Han Looijen beoogd burgemeester van Sint-Michielsgestel

De gemeenteraad van Sint-Michielsgestel draagt Han Looijen (44, VVD) voor als nieuwe burgemeester van de gemeente. Dit heeft de raad bekendgemaakt in een extra raadsvergadering. Hij volgt burgemeester Pommer op. Burgemeester Jan Pommer gaat per 1 juli 2019 met pensioen.

Eerste reactie

In een eerste reactie op zijn voordracht geeft Han Looijen aan “het een eer te vinden om voorgedragen te worden voor het ambt van burgemeester in de prachtige gemeente Sint-Michielsgestel. Ik heb er enorm veel zin in.”

Han Looijen

Compliment

Op de burgemeestersvacature reageerden 35 personen. Frans den Otter, voorzitter van de vertrouwenscommissie is daar blij mee. “We vinden het een enorm compliment dat zoveel kandidaten op de vacature gereageerd hebben. Zelf vinden we onze gemeente natuurlijk de mooiste van Nederland, maar het is toch wel spannend hoe anderen dat zien. Blijkbaar is de aantrekkingskracht van Sint-Michielsgestel groot. We hebben veel en goede kandidaten voorbij zien komen de afgelopen maanden. Han Looijen past volgens de raad het best bij Sint-Michielsgestel.”

Beëdiging

Als minister Ollongren de voordracht goedkeurt, zal Han Looijen beëdigd worden als nieuwe burgemeester van Sint-Michielsgestel. Burgemeester Jan Pommer is sinds 16 mei 2003 burgemeester van Sint-Michielsgestel. Hij gaat op 1 juli 2019 met pensioen. Op zaterdag 29 juni 2019 neemt hij afscheid van de inwoners van zijn gemeente.