Iedereen doet wat

Nationale klimaatweken 12 oktober – 6 november

Vanaf 12 oktober vinden er in Nederland vier weken lang activiteiten plaats in het kader van de Nationale Klimaatweken. Het doel hiervan is om nóg meer organisaties te helpen zich in te zetten voor een beter klimaat.

Ook in onze gemeente werken inwoners en organisaties met aansprekende projecten aan duurzaamheid. Als opmaat naar de Nationale Klimaatweken plaatsen we deze zomer een aantal bijdragen over Duurzaam Sint-Michielsgestel.

Voedselbos Berlicum

Aan de Westakkers in Berlicum groeit een openbaar voedselbos voor educatieve doeleinden. Het idee komt van een aantal inwoners uit de wijk Westerbroek in Berlicum. Het voedselbos wordt aangelegd en beheerd door de Stichting Landschapsbeheer Aadal (SLA). In het voedselbos worden landbouw en natuur gecombineerd voor een duurzame voedselproductie. Het is zelfvoorzienend én klimaatbestendig. Op onze website vind je het ontwerp en in een aantal videobijdragen is de ontwikkeling van het voedselbos vastgelegd.

Meer informatie

Op sint-michielsgestel.nl/duurzaam-sint-michielsgestel.nl vind je informatie over wat je kunt doen aan duurzaamheid en hoe onder meer de gemeente hierin ondersteunt. Werk je of jouw organisatie aan een duurzaam initiatief en wil je dat graag delen? Stuur dan een mailtje naar: duurzaamheid@sint-michielsgestel.nl. Ga voor info over de Nationale Klimaatweken naar: iedereendoetwat.nl/nationaleklimaatweken.