Inzameling Taxussnoeisel weer van start

Ook in 2021 is elke taxusdonatie van harte welkom. De kleine taxustwijgjes bevatten, zoals vele inmiddels weten, de belangrijke stof 10-dab. Van deze stof wordt het medicijn Taxol gemaakt, dat een kankerremmende werking heeft. Door jouw taxushaag te snoeien tijdens de inzamelperiode van Taxus Taxi kun je op een gemakkelijke manier bijdragen aan de strijd tegen kanker.

Voorjaar

De stijgende temperatuur in combinatie met de regenval zijn voor de taxushaag de ingrediënten voor groei. Inmiddels is dan ook bekend dat de inzameling start op dinsdag 25 mei. Jouw snoeisel aanmelden via taxustaxi.nl/afspraak is mogelijk vanaf nu, waarna de stichting vanaf 25 mei het verse groen bij je aan huis komt ophalen.

Inzamel voorwaarden

De stichting kan het snoeisel gratis bij je thuis komen ophalen bij een minimum hoeveelheid van 15 kilo. Kleinere hoeveelheden zijn in te leveren bij inzamelpunten welke vanaf 25 mei te vinden zijn via taxustaxi.nl/uitgiftepunten.

Naast de hoeveelheid is ook de kwaliteit van het snoeisel van groot belang. Zo kan de stichting enkel het snoeisel gebruiken dat in 1 jaar op de haag groeit. Takken en hele planten zijn helaas niet bruikbaar. Om het zo vers mogelijk in te zamelen vraagt de stichting je ook het snoeisel direct na het snoeien aan te melden. Voor meer informatie en instructievideo’s kun je terecht op taxustaxi.nl/knipvoorwaarden.

Vrijwilligers gezocht

Heb je geen taxushaag, maar wil je toch bijdragen aan de strijd tegen kanker? Dat kan! Het doorgewinterde team van taxusophalers is namelijk altijd op zoek naar vrijwilligers die zich willen inzetten voor dit mooie doel. Als taxuschauffeur haal je in de maanden juni, juli en augustus het verse taxusgroen op bij ieder die het aan de stichting wil doneren. Voor meer informatie kan gemaild worden naar communicatie@taxustaxi.nl.

Gratis materialen

Evenals andere jaren worden ook in 2021 weer gratis materialen verstrekt door Taxus Taxi. Door een grote vertraging in de levering, laat de befaamde Taxus Taxi Tas nog even op zich wachten, maar de stichting heeft voor een passende oplossing gezorgd. De tassen en zeilen zijn, zoals je gewend bent, op te halen bij diverse partners van Taxus Taxi, waaronder; Boerenbond, Welkoop, Intratuin en Den Ouden Groep. Heb je geen tassen, dan kun je het snoeisel ook gewoon op een hoop leggen. De stichting zorgt dat het netjes wordt opgeruimd.

Meer informatie over het inzamelen van taxussnoeisel en de stichting Taxus Taxi is te vinden via
taxustaxi.nl.