Kennismaken met de Wijkmakelaars

Hoe kom je van een idee, kans of plan voor je buurt tot uitvoering? Met wie kan of moet je het idee bespreken? Wijkmakelaars Helma Christ, Franca Verstraten, Nicole Heerius en Mike Venrooij van de gemeente Boxtel en gemeente Sint-Michielsgestel helpen inwoners op weg. Hun doelstelling: samen zaken realiseren die de leefbaarheid in een straat, wijk of kern vergroten.

De wijkmakelaars onderzoeken en ondersteunen buurtinitiatieven, jagen initiatieven aan, voeren gesprekken en zetten kansen, ideeën en plannen om in concrete acties. “We zijn er voor de inwoners. Heb je ons nodig? Neem contact op!”, laten zij weten.

Wijkmakelaars stellen zich voor

Helma,  Franca, Mike en Nicole stellen zich langs deze weg aan u voor. Zij nemen allemaal een stukje binnen de gemeentegrenzen op zich en fungeren in dat gebied als verbindende schakel tussen gemeente en inwoners.

Helma Christ

Wijkmakelaar Boxtel Oost, Liempde en Lennisheuvel
06-47278955, H.Christ@mijngemeentedichtbij.nl

Hoewel de gemeente Boxtel nieuw is voor haar, is het werk als wijkmakelaar dat voor Helma zeker niet. “Ik heb dat al tien jaar elders gedaan. Het is écht het leukste werk van de wereld. Ik zou niets anders willen doen”, vertelt ze vrolijk. De geboren en getogen Brabantse popelt om inwoners, verenigingen, organisaties en wijken in haar gebied te leren kennen. Opgewekt laat ze weten: “Ik houd me aanbevolen aan iedereen die kennis met me wil maken door een kopje koffie/thee te drinken of die me op de fiets of wandelend wegwijs wil maken.”

Franca Verstraten

Wijkmakelaar Boxtel Centrum, Ladonk, Munsel/Selissen, Selissenwal en Esch
06-20706084, F.Verstraten@mijngemeentedichtbij.nl

Franca werkt al sinds 2007 bij de gemeente Boxtel en stond de afgelopen jaren voor MijnGemeenteDichtbij mede aan het roer van het verstrekken van drank-, horeca- en evenementenvergunningen. Daardoor weet ze wat er op dat gebied allemaal leeft en heeft ze al een behoorlijk netwerk. Ze gaat graag aan de slag als wijkmakelaar want: ”Ik ga zo op een andere manier nog dichter met mensen samen werken om met hen dingen van de grond krijgen. Ik vind het verder ook heel leuk om in één gebied aan de slag te zijn”, motiveert ze de overstap. 

Mike Venrooij

Wijkmakelaar Middelrode/Berlicum en Den Dungen
06-27063982, M.Venrooij@mijngemeentedichtbij.nl

Mike werkt al vanaf 2017 als wijkmakelaar in Sint-Michielsgestel en had tot voor kort deze kern en Gemonde onder zijn hoede. Met ingang van 1 februari maakt hij de oversteek naar Middelrode/Berlicum en Den Dungen. “Daar heb ik veel zin in”, meldt hij en vervolgt: “Mijn ervaring is dat inwoners veel kennis en know how hebben over hun dorp en wijk en de identiteit ervan. Er is veel bevlogenheid om de leefbaarheid goed te hebben en houden. Het is heel mooi om als wijkmakelaar de verbinding te maken en samen zaken te realiseren die hieraan bijdragen.” Dan resoluut: “Samen met ons krijgen mensen invloed op hun leefomgeving.” 

Nicole Heerius

Wijkmakelaar Gemonde en Sint-Michielsgestel
06-47050452, N.Heerius@mijngemeentedichtbij.nl

Ook Nicole komt niet onbeslagen ten ijs. Ze werkte zeven jaar als wijkmakelaar in een gemeente buiten Brabant en popelt om in haar eigen gemeente aan de slag te gaan. “Ik was toe aan een nieuw gebied. Brabant is gemoedelijk en ik wil hier heel graag mensen leren kennen”, stelt ze monter. Ze voegt lachend toe: “Ik woon in de gemeente Sint-Michielsgestel, maar zowel Gestel als Gemonde ken ik als kern nog niet echt. Met de nadruk op nóg want als het goed is wordt dat snel anders. Daar ga ik in ieder geval mijn best voor doen.”