Kleine aanpassingen aan het Mercuriusplein

Vorig jaar is het Mercuriusplein vernieuwd. We horen veel positieve reacties op de nieuwe inrichting, maar op een paar punten kan het nog beter. De voorrangssituatie op het plein wordt verduidelijkt, het groenelement midden op het plein aangepast en de containers krijgen een nieuw jasje.  

Voorrang verlenen aan doorgaande weg

Het plein heeft twee toegangen: een aan de Hoogstraat en een ter hoogte van de Jumbo. Als je vanaf het plein komt en de weg op rijdt, moet je voorrang verlenen. Je komt namelijk uit een uitrit. Dit is dus anders dan je gewend was! Uit de verschillende vragen die we hierover hebben gekregen, blijkt dat de situatie niet duidelijk genoeg is. Daarom hebben we een extra waarschuwingsbord geplaatst bij de uitritten. Daarnaast gaan we de bandenlijnen en loopstrook ter hoogte van de uitrit doortrekken. In verband met de levertijd van de materialen kan het helaas een tijdje duren voordat het werk uitgevoerd wordt.

Schade aan groenelement

Op het plein staan verschillende plantvakken met een betonnen rand er omheen: meer groen én ruimte om te zitten. We hebben verschillende reacties gehad over de zichtbaarheid van het groenelement midden op het plein. Helaas is de betonnen rand al op verschillende plekken beschadigd. Om meer schade te voorkomen wordt het groenelement deze maand ingekort.

Kleurrijke containers

De ondergrondse containers krijgen een nieuw jasje! De containers op het Mercuriusplein en op de Vestaplaats worden aangepakt door Kings of Colors. Als het weer het toelaat gaan zij er in de week van 11 april mee aan de slag.