Kom samen met jouw vereniging in actie tegen zwerfafval!

Wil jij samen met jouw vereniging in actie komen tegen zwerfafval? Dat kan! Verenigingen kunnen eenmalig de benodigde opschoonmaterialen aanvragen. De opschoonmaterialen mogen verenigingen voor onbepaalde tijd in bruikleen nemen.

  • Verenigingen bepalen zelf wanneer zij zwerfafval gaan opruimen en aan welke opschoonacties zij deelnemen.
  • Verenigingen bepalen zelf waar zwerfafval wordt opgeruimd.
  • Verenigingen ontvangen een vergoeding van €100,- per vereniging per jaar.
  • Na een opschoonactie melden verenigingen volle afvalzakken aan via het formulier op onze website. De gemeente haalt dit afval op bij de vereniging. 

Gratis opschoonmaterialen, voor onbepaalde tijd in bruikleen

Je ontvangt als vereniging gratis opschoonmaterialen bruikleen. Deze opschoonmaterialen mag de vereniging voor onbepaalde tijd in bruikleen nemen. In tegenstelling tot andere jaren hoef je de materialen dus niet terug te brengen en worden deze ook niet opgehaald.

Eenmalige vergoeding van €100,- per jaar

Als dank voor jullie inzet ontvangt iedere vereniging een vergoeding van €100,- per jaar.  Deze vergoeding wordt aan het einde van het kalenderjaar uitgekeerd. Onder de volgende voorwaarden:

  • De vereniging heeft minimaal één opschoonactie georganiseerd.
  • Na afloop van een opschoonactie dienen de volle zakken met zwerfafval aangemeld te worden via het formulier op onze website. Het opgehaalde zwerfafval wordt opgehaald door de gemeente. 
  • Er wordt pas overgegaan tot uitbetaling als er ook daadwerkelijk zakken met zwerfval zijn aangeboden.

Meld jouw vereniging aan voor gratis opschoonmaterialen via het formulier op onze website.

Contact

Heb jij vragen over opschoonacties? Neem dan contact op met Team Schoon van De Bries via teamschoon@debries.eu. Team Schoon van De Bries ondersteunt jouw gemeente bij de organisatie van opschoonacties.