Nationale klimaatweken 12 oktober - 6 november

Vanaf 12 oktober vinden er in Nederland vier weken lang activiteiten plaats in het kader van de Nationale Klimaatweken. Het doel hiervan is om nóg meer organisaties te helpen zich in te zetten voor een beter klimaat. Ook in onze gemeente werken inwoners en organisaties met aansprekende projecten aan duurzaamheid. Als opmaat naar de Nationale Klimaatweken plaatsen we deze zomer een aantal bijdragen over Duurzaam Sint-Michielsgestel.

DEC Dommelstroom - duurzame energie uit water en zon

De Duurzame Energie Coöperatie (DEC) Dommelstroom wil actief bijgedragen aan een energieneutraal Sint-Michielsgestel. Dit doen ze door het opzetten van unieke energieproductieprojecten. Bij deze projecten  worden duurzame technieken en sociale financieringsmethoden gebruikt. DEC Dommelstroom is ontstaan vanuit een burgerinitiatief. Momenteel zijn ruim 550 personen eigenaar van de eerste duurzame coöperatieve waterkrachtcentrale van Nederland en een zonnedak in Theereheide. Daardoor worden zo’n 170 huishoudens in Sint-Michielsgestel van duurzame energie voorzien. Lees meer over de projecten van Dommelstroom en hoe je lid wordt op www.dommelstroom.com.

Waterkrachtcentrale van De Dommelstroom

Meer informatie

Op onze pagina over duurzaamheid staat informatie over wat je kunt doen aan duurzaamheid. Ook lees je hoe wij je kunnen ondersteunen. Werk jij of jouw organisatie aan een duurzaam initiatief en wil je dat graag delen? Stuur dan een mailtje naar: duurzaamheid@sint-michielsgestel.nl. Ga voor info over de Nationale Klimaatweken naar: www.iedereendoetwat.nl/nationaleklimaatweken.