Nieuw beweegplatform voor Sint-Michielsgestel

Voor het eerst compleet overzicht van alle sport- en beweegactiviteiten
Vandaag gaf wethouder Lianne van de Aa (Sport) het officiële startsein voor het nieuwe digitale beweegplatform SMGbeweegt.nl. Dat deed ze samen met Rita van de Wouw, directeur-bestuurder van Bint Welzijn, tijdens een activiteit van de buurtsportcoaches in Meander. Op het platform zijn alle sport- en beweegactiviteiten in de gemeente Sint-Michielsgestel te vinden. Naast het digitale platform is er nu ook een Beweeggids die binnenkort huis-aan-huis wordt verspreid. De gemeente en Bint hopen met de gids en het platform inwoners te stimuleren om (meer) te gaan bewegen en dat zij zo hun weg vinden naar een actiever leefstijl.

De gids en het platform komen voort uit een enquête die Bint in opdracht van de gemeente heeft gedaan onder ouderen. Hieruit bleek dat deze groep weliswaar actief is maar meer informatie wenst over de sport- en beweegmogelijkheden in hun eigen gemeente. Voor basisschoolleerlingen bestond al het boekje van Sjors Sportief dat aan het begin van ieder schooljaar wordt uitgedeeld.

Samenwerking met ruim 120 aanbieders

Wethouder Lianne van der Aa: “Een compleet overzicht van alle sport- en beweegactiviteiten; dat bereik je alleen door samenwerking. Het is Bint Welzijn gelukt om ruim 120 aanbieders te enthousiasmeren. Zowel formele aanbieders als kleinere initiatieven hebben het initiatief omarmd en eraan bijgedragen. Dat is een compliment waard. Ik denk dat we onze inwoners hiermee echt een waardevol hulpmiddel bieden. Een passende beweegactiviteit vinden in je eigen omgeving was nog nooit zo makkelijk.”

Actuele informatie makkelijk vindbaar

De informatie op het platform is beschikbaar op gemeentelijk niveau maar ook per dorpskern en leeftijdscategorie. Naast een beschrijving van de gegevens en mogelijkheden van iedere beweegaanbieder is ook het actuele aanbod op dit digitale platform te vinden. Denk aan activiteiten zoals workshops, korte trainingen of toernooien. Rita van de Wouw, directeur-bestuurder Bint Welzijn: “Met dit initiatief willen wij bereiken dat inwoners beter de weg kunnen vinden in het beweegaanbod, zich gaan aansluiten bij beweegactiviteiten en naast een betere lichamelijke conditie ook veel plezier hebben. Bewegen is immers gezond voor lichaam én geest.”


Het Sport en Beweegplatform www.SMGbeweegt.nl is vanaf september in de lucht. De Sport en Beweeg gids wordt binnenkort huis aan huis verspreid. Voor informatie kunt u terecht bij Dave van Veghel, buurtsportcoach bij Bint welzijn, via 06 39 11 30 22.