Nieuwe locaties voor elektrisch laden in Sint-Michielsgestel 

Gemeente plaatst 22 nieuwe laadpalen in 2023 en 2024

In navolging van 2022, plaatst gemeente Sint-Michielsgestel de komende twee jaar opnieuw een aantal laadpalen voor elektrische auto’s. Lianne van der Aa, wethouder verkeer: “Er is een toename in het gebruik van elektrisch vervoer en dat willen we graag faciliteren. Niet iedereen kan op eigen grond een laadpaal neerzetten. Door verspreid in de gemeente openbare laadpalen te plaatsen, bieden we iedereen de mogelijkheid om een elektrische auto op te laden.” De laadpalen komen in woonwijken, maar ook op centrale punten zoals sportpark Zegenwerp en op het Dommelplein. 

In totaal komen er 22 nieuwe laadpalen, verdeeld over Sint-Michielsgestel, Den Dungen, Berlicum en Middelrode. Natuurlijk blijft het ook mogelijk om in andere buurten een laadpaal aan te vragen. Op dit moment zijn 51 laadpalen in het openbaar gebied in gebruik.

Eén paal, twee aansluitingen

De locaties zijn samen met Vattenfall, de exploitant van de laadpalen, bepaald. Parkeerplaatsen waar een laadpaal bij staat, mogen alleen gebruikt worden om een elektrische auto op te laden. Een laadpaal heeft twee aansluitingen en staat in het midden van twee parkeerplaatsen. In het begin wordt er maar één parkeerplaats gereserveerd voor elektrische auto’s. Als blijkt dat de tweede aansluiting ook nodig is, wordt de andere parkeerplaats ook daarvoor gereserveerd. 

Verkeersbesluit

Om een laadpaal te mogen plaatsen, moet er een verkeersbesluit genomen worden. De parkeerplaatsen bij de laadpaal worden dan gereserveerd voor het opladen van elektrische auto’s. De ontwerp-verkeersbesluiten voor de locaties van de 22 nieuwe laadpalen zijn te vinden op de website officiële bekendmakingen. Tegen het ontwerp-verkeersbesluit kunnen zienswijzen ingediend worden. Daarna wordt het definitieve besluit genomen, waarop eventueel beroep kan worden ingediend.

Locaties van de laadpalen in de gemeente Sint-Michielsgestel

  • Berlicum: ’t Geerken, Hoogstraat, Klaverdries, Noddeveld, Pastoor van den Boomstraat
  • Den Dungen: Hennepveld
  • Middelrode: Beatrixstraat
  • Sint-Michielsgestel: Beatrixplein, Bokkenheuvel, De Geelgors, De Wiekslag, Directeur van Beekstraat, Dommelplein, Engelse Tuin, Esscheweg (sportpark Zegenwerp), Hazenakkers, Hondsklauw, Molenbergstraat, Regent Goijaertsstraat, Regent van den Heuvelstraat, Regent Smitsstraat en Seminarielaan