Nieuwe werkwijze gemeenteraad vanaf september 2024

De gemeenteraad van Sint-Michielsgestel wil zijn besluitvorming nog inzichtelijker maken. Daarom wil de raad onder andere de kwaliteit van het raadsdebat verbeteren. Dit doet de raad door vanaf september de raadsvoorstellen in drie fases te behandelen, namelijk beeldvorming, meningsvorming en besluitvorming. Deze nieuwe opzet biedt de gemeenteraad de mogelijkheid om meer met elkaar in gesprek te gaan. In de nieuwe werkwijze vindt dit plaats in een meningsvormende commissie.

Aanmelden inspreken

De meningsvormende commissie vindt eens in de zes weken plaats. In de meningsvormende commissie kunnen inwoners, zoals je gewend bent, komen inspreken over diverse onderwerpen. Daarna kan de raad hierover met elkaar in gesprek, net als over andere onderwerpen die op de agenda staan. De nieuwe planning vind je terug op de website van de raad. Daarnaast publiceren wij de agenda voorafgaand aan de commissievergadering op gebruikelijke wijze in weekblad De Brug. Wil je inspreken? Meld je aan door een e-mail te sturen naar griffie@sint-michielsgestel.nl onder vermelding van je naam, e-mailadres, telefoonnummer en het onderwerp waarover je wilt inspreken.

Vergadering beluisteren of bijwonen?

Naast de raadsvergaderingen ben je ook van harte welkom om de commissievergaderingen van de raad bij te wonen. Daarnaast kun je ze live beluisteren via Lokaal 7. De eerstvolgende commissievergadering vindt plaats op donderdag 19 september om 20.00 uur in de raadszaal in Meander. Vervolgens besluit de raad over de raadsvoorstellen op 3 oktober.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Wist je dat we iedere week een digitale nieuwsbrief versturen met daarin een nieuwsoverzicht? Meld je aan voor de digitale nieuwsbrief en ontvang het nieuws in de gemeente in jouw mailbox.