Nieuwjaarsspeech burgemeester Han Looijen

"Beste inwoners, lieve mensen.

2020. Wat een jaar hebben we met elkaar achter de rug. Een jaar dat we niet snel zullen vergeten. Een jaar van vallen, opstaan, doorgaan, weer vallen en weer overeind krabbelen. Een jaar als  een roller coaster.

We hadden nauwelijks een geweldig carnaval achter de rug, toen ook in onze gemeente corona toesloeg. Een virus waarvan we toen nog niet konden vermoeden dat het ons werk en ons leven voor de rest van het jaar zou bepalen. En hoewel afstand de norm moest worden, kan ik u verzekeren dat er heel hard gewerkt is om dicht bij de inwoners te staan die onze hulp nodig hadden. Door zorg en welzijnsinstellingen, door ambtenaren, door de politie. We werden gesteund door heel veel hartverwarmende initiatieven van de mensen uit onze dorpen. Het was bij ons echt met elkaar en voor elkaar. Ik wil u allen daarvoor bedanken. Het heeft me trots gemaakt als burgemeester en tegelijkertijd heeft het me diep geraakt.

Ik hoop dat we diezelfde saamhorigheid gebruiken in de komende periode. Dat we ons houden aan de coronamaatregelen en aan het vuurwerkverbod. Dat we onze veerkracht kunnen gebruiken om een punt te zetten achter 2020 en de weg omhoog weer in te slaan. Om als de vaccins er zijn, met elkaar het virus écht onder controle te krijgen. Zodat onze samenleving weer open kan en dichtbij het nieuwe normaal wordt. Zodat we weer uit kunnen gaan en met elkaar wat kunnen gaan eten of drinken. Zodat onze kinderen opa en oma weer in de armen kunnen vliegen. Als we dat met elkaar kunnen realiseren, staat wat mij betreft in 2021 ‘onze’ John de Bever op 1 in de Top 2000. Want dan krijg ik die lach niet van mijn gezicht. Ik wens u allemaal een gelukkig nieuwjaar!"

Burgemeester Han Looijen

Video van de nieuwsjaarstoespraak van burgemeester Looijen