Nieuws over coronamaatregelen

Corona (COVID-19) is op dit moment onderwerp van gesprek in ons land. Op deze pagina vind je het laatste nieuws en meer informatie.

Nederland verder open met coronatoegangsbewijs per 25 september

De vaccinatiegraad in Nederland is hoog genoeg om de verplichte 1,5 meter afstand overal op te heffen, maar nog niet hoog genoeg om dit zonder voorwaarden te doen. Alleen met een zo hoog mogelijke vaccinatiegraad kunnen alle maatregelen worden losgelaten, de kwetsbare mensen in de samenleving worden beschermd en blijft iedereen toegang tot zorg hebben. In november beoordeelt het kabinet de resterende maatregelen.

Inmiddels zijn in Nederland meer dan 23 miljoen prikken gezet. De vaccinatiegraad in Nederland is inmiddels hoog en neemt nog elke dag toe. Afgelopen week publiceerde de rijksoverheid voor het eerst de vaccinatiepercentages per gemeente. In Sint-Michielsgestel heeft 91% van de volwassen inwoners heeft tenminste 1 prik gehad. Ook een groot deel van de jongeren heeft een coronaprik gehaald. Van alle inwoners vanaf 12 jaar is namelijk inmiddels 89% volledig ingeënt. Het RIVM gaat voortaan wekelijks bekend maken hoeveel procent van de inwoners van een gemeente zijn gevaccineerd. Uiteraard zijn de gegevens anoniem. 

Vaccineren zonder afspraak
De GGD wil graag dat zoveel mogelijk mensen snel hun coronaprik halen. Hoe meer mensen zich laten vaccineren, hoe minder ruimte het coronavirus krijgt om zich te verspreiden. Vaccineren zorgt ervoor dat minder mensen corona krijgen, of minder ziek worden.
Wil je je laten vaccineren tegen corona, maar heb je nog geen afspraak gemaakt? Ook zonder afspraak kun je terecht op een van de vaccinatielocaties. Dit is alleen mogelijk voor het halen van de eerste prik. Als je al een afspraak hebt gepland dan kun je hier geen gebruik van maken. Kijk op de website van de GGD waar je terecht kunt: www.ggdhvb.nl/corona/


Basisregels
De basisregels helpen om besmetting met het coronavirus te voorkomen. Ook als je gevaccineerd bent. 
•    Was je handen 
•    Houd afstand 
•    Test en blijf thuis met klachten 
•    Zorg voor voldoende frisse lucht

Meer informatie vind je op: www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19  

Ga je naar het buitenland?
Reizen is mogelijk, maar niet zorgeloos. Maatregelen blijven nodig om veilig en verantwoord de grens over te gaan, of om weer terug te keren. Ook recent zijn er weer reisadviezen aangepast en nieuwe maatregelen van kracht. Download de Reisapp en maak het land van bestemming favoriet om op de hoogte te blijven van het actuele reisadvies. Lees voor vertrek het reisadvies op Wijsopreis.nl


Einde steunpakket voor banen en economie
De coronamaatregelen zijn voor een groot deel opgeheven en de economie draait weer. Het steunpakket gaat economisch herstel in de weg zitten. Daarom stopt per 1 oktober het steunpakket dat onze economie 1,5 jaar heeft geholpen. Enkele aanvullende financiële regelingen lopen door. Kijk voor meer informatie op www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19. 
 

Of ben je op zoek naar