Nieuws over lockdown

Corona (COVID-19) is op dit moment onderwerp van gesprek in ons land. Op deze pagina vind je het laatste nieuws en meer informatie.

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok (22 januari)

Daar heeft de Tweede Kamer op 21 januari mee ingestemd. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. De avondklok zorgt ervoor dat mensen minder vaak bij elkaar op bezoek gaan of elkaar ontmoeten, wat helpt om de verspreiding van het coronavirus af te remmen. Dat is belangrijk, want het kabinet maakt zich grote zorgen om de verspreiding van varianten van het coronavirus, die nog besmettelijker zijn dan het virus dat we al kennen. We moeten het moment dat deze nieuwe varianten van het virus de overhand krijgen zo veel mogelijk uitstellen.

Tijdens de avondklok is het verboden om tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ‘s ochtends buiten te zijn. De avondklok geldt tot 10 februari 04.30 uur. Meer informatie lees je op de website van de Rijksoverheid.

Nederland blijft tot en met ten minste 9 februari in lockdown (12 januari)

Het aantal Nederlanders dat besmet raakt met het coronavirus neemt licht af. Dat betekent dat de lockdown enig effect heeft. Onze volgende taak is om de dagelijkse besmettingen nog veel verder en sneller te laten dalen, zodat ook het aantal patiënten met corona in de ziekenhuizen en op de intensive care daalt. Daarom heeft het kabinet besloten dat Nederland ten minste tot en met 9 februari in lockdown blijft. Meer informatie lees je op de website van de rijksoverheid.

Het statement van de voorzitters van de veiligheidsregio's in Noord-Brabant vind je op de site van de veiligheidsregio.