Online informatiebijeenkomst dinsdag 23 februari: hoe gaan we van het gas af?

Op dinsdag 23 februari, aanvang 19.30 uur, organiseren de gemeenten Boxtel, Sint-Michielsgestel en Vught een online informatiebijeenkomst over het overgangsplan warmte. In opdracht van de drie gemeenten organiseert het bureau Over Morgen de online bijeenkomst. We informeren jou over de stappen die we dit jaar zetten naar het overgangsplan. En van jou willen we graag weten wat je vindt van de overgang naar aardgasvrij en hoe je daarbij betrokken wilt worden. Daarnaast is er voldoende gelegenheid om vragen te stellen. Onderaan dit nieuwsartikel vind je een aanmeldformulier als je hierbij aanwezig wil zijn. 

Aanmelden online bijeenkomst

Volgens de afspraken uit het Klimaatakkoord stoten we in Nederland in 2050 vrijwel geen broeikasgassen meer uit. Om die uitstoot terug te dringen zijn afspraken gemaakt. De gemeenten zijn aan zet bij het verduurzamen en aardgasvrij maken van de bebouwde omgeving. Daarvoor moeten ze eind 2021 een overgangsplan vaststellen. Dat noemen we de transitievisie warmte. Een enorme klus waarin uiteindelijk alle gebouwen in ons land geen aardgas meer gebruiken. Ze worden geïsoleerd en aangesloten op energie die is opgewekt op een duurzame manier. Samen met inwoners en belangenorganisaties gaat de gemeente Sint-Michielsgestel dit jaar aan de slag om dat overgangsplan op te stellen.

Aanmelden en informatie

Om aanwezig te zijn bij de online informatiebijeenkomst kun je je tot en met 21 februari aanmelden via het aanmeldformulier
Heb je vragen naar aanleiding van de bijeenkomst? Stuur dan een mail naar: warmtevisie@sint-michielsgestel.nl.

Of ben je op zoek naar