Persbericht: Dirk van Eeten nieuwe gemeentesecretaris Sint-Michielsgestel

Het college van burgemeester en wethouders van Sint-Michielsgestel heeft Dirk van Eeten (53) benoemd als gemeentesecretaris. Hij wordt ook directeur van MijnGemeenteDichtbij, de ambtelijke fusieorganisatie van de gemeenten Sint-Michielsgestel en Boxtel. Van Eeten is sinds 2014 gemeentesecretaris en algemeen directeur van de gemeente Heumen. Hij treedt per 1 juli in dienst.

Dirk van Eeten heeft een brede gemeentelijke ervaring, opgedaan bij de gemeente Lichtenvoorde en de gemeente Heumen, beide in Gelderland. De nieuwe gemeentesecretaris van Sint-Michielsgestel werkte eerder als jurist, maar ook als leidinggevende van meerdere sectoren en als directeur bedrijfsvoering.

Eerste indrukken

Van Eeten kijkt uit naar de overstap naar Sint-Michielsgestel.  “Het is voor mij een mooie uitdaging. Opnieuw een prachtige landelijke gemeente in de nabijheid van de grote stad. Mijn eerste indruk is dat Sint-Michielsgestel een levendige gemeenschap is met betrokken inwoners, waar ruimte is voor ontwikkeling. Ik kijk ernaar uit om op deze voor mij nieuwe plek een bijdrage te leveren aan het leven en welzijn van onze inwoners.”

Als directeur van MijnGemeenteDichtbij gaat Van Eeten bovendien aan de slag met de doorontwikkeling van de ambtelijke organisatie. “Het met elkaar ontwikkelen, leren en resultaten boeken geeft mij energie. Ik sta voor het meedoen van iedereen, schakel snel en hou van afwisseling. Ik heb er zin in om samen met mijn nieuwe collega’s de energie en bevlogenheid die ik geproefd heb in de sollicitatiegesprekken, nog verder uit te bouwen. Samen maken we van MijnGemeenteDichtbij een nog leukere organisatie om voor te werken.”

Nieuw team

Burgemeester Han Looijen geeft aan dat het college de samenwerking met Van Eeten met vertrouwen tegemoet ziet. “In Sint-Michielsgestel starten we straks met een nieuw college. Het is mooi dat we in dat nieuwe team ook al heel snel een nieuwe en ervaren gemeentesecretaris mogen verwelkomen. Daar zijn we echt heel blij mee. We wensen Dirk een goede tijd in onze gemeente, bij MGD én in Brabant.”