Reminder: Korting op een regenton

Ons klimaat verandert en dat is te merken. Steeds vaker hebben we te maken met enorme hoosbuien,  hitte of een lange periode van droogte. Heftige buien veroorzaken vaak overlast: straten of kelders kunnen bijvoorbeeld onder water lopen. Ook jij kunt helpen door regenwater op te vangen in een regenton. Daarom geeft de gemeente in oktober en november korting op de aanschaf van een regenton.

Wat doen we als gemeente?

Als gemeente nemen wij samen met de Waterschappen veel maatregelen om de openbare ruimte anders in te richten. We vervangen zoveel mogelijk stenen door groen waardoor water makkelijker de grond in kan. Ook de aanleg van twee systemen, één voor regenwater en één voor afvalwater, zorgt ervoor dat het riool minder snel overbelast raakt.

Omdat het praktisch onmogelijk is om alle rioleringen aan te passen aan de grootst mogelijke regenbui, zoeken we ook naar andere oplossingen. We leggen extra vijvers en wadi’s aan. Een wadi is een soort brede sloot die meestal droog staat. Vanaf de straten loopt het regenwater dan rechtstreeks of via straatgoten en buizen naar de wadi’s waar het vervolgens rustig in de bodem naar het grondwater zakt.

Ook jij kunt helpen!

Thuis kun je ook helpen. Regenwater is makkelijk op te vangen in een regenton. Zo heb je altijd een voorraad water voor jouw (tuin)planten wanneer het een tijdje droog is. Bovendien komt dit regenwater niet meer in het riool terecht en hoeft dus niet onnodig gezuiverd te worden. Daarom geeft gemeente Sint-Michielsgestel graag korting op de aanschaf van een regenton.

Kortingsbon

De kortingsbon van € 20,- vind je deze week in de Brug. Knip de bon uit en neem deze mee naar de winkel. Per huishouden mag je maximaal 1 kortingsbon inleveren bij de aanschaf van een regenton. Deze bon is van 1 oktober tot en met 30 november 2021 te besteden bij de deelnemende winkels. Deze actie geldt uitsluitend voor inwoners van gemeente Sint-Michielsgestel.

Kijk voor meer informatie, de bon en deelnemende winkels op: www.sint-michielsgestel.nl/regentonactie.