Ruimte voor initiatieven

Als wijkmakelaars geven we maandelijks aandacht aan nieuwe en lopende initiatieven van inwoners en organisaties. De ene maand geven we een korte update van wat er speelt en wat er aan zit te komen in Berlicum en Den Dungen en de andere maand doen we dat voor Sint-Michielsgestel en Gemonde. Deze maand is Sint-Michielsgestel en Gemonde aan de beurt.

Barbecue seniorencomplex de Christofoor groot succes

Twee bewoners, Chiel en Theo, van het appartementencomplex de Christofoor sloegen de handen ineen, toen zij constateerden dat sommige inwoners niet of weinig de deur uitkwamen. De Christofoor betreft een wooncomplex voor senioren waar men geen genoegen neemt met eenzaamheid!

Beide initiatiefnemers wilden iets organiseren om de inwoners van de Christofoor te activeren om weer naar buiten te gaan. En daarbij deel te nemen aan de sociale cohesie die zeker bestaat in het wooncomplex. Hierom benaderden zij de wijkmakelaar met het idee om een barbecue met een hapje en drankje te organiseren in de binnentuin van de Christofoor. Tijdens de opening na de bouw leverde dit veel animo op.

Tijdens het opzetten van de tenten en tafels regende het nog even, maar vanaf 16.00 uur was het gelukkig droog. Twee studenten, Jelle en Senna, uit Sint-Michielsgestel verzorgden de barbecue en hand- en spandiensten in het kader van hun opleiding. De opkomst was groot, 46 bewoners van de 54 appartementen waren aanwezig! Al met al een groot succes om volgend jaar op voort te borduren

Opening speelgoedbank

De speelgoedbank is er voor mensen met een kleine beurs. Na een geslaagde inzamelactie van Vincentius is besloten het opgehaalde speelgoed te doneren aan de speelgoedbank. De samenwerking tussen beide partijen heeft er voor gezorgd dat de speelgoedbank zijn deuren op vrijdag 14 juni kon openen.De openingstijden van de speelgoedbank zijn afgestemd op de openingstijden van de kledingbank. Voor de tweede helft van 2019 betekent dit:

  • 14 september
  • 12 oktober
  • 9 november 

Op deze dagen is de speelgoedbank geopend tussen 10.00 en 16.00 uur. Daarnaast willen zij kinderen van hun cliënten, rondom hun verjaardag, uitnodigen voor een cadeautje. Hiervoor maakt de Speelgoedbank een afspraak.

Wil je speelgoed doneren? Dat kan iedere vrijdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur. De speelgoedbank vind je aan de Irenestraat 2 in Sint-Michielsgestel (locatie Wijkplein).

Vloggen

Als wijkmakelaars zijn we zelf ook met iets nieuws gestart: we zijn begonnen met vloggen! We hopen zo nog meer bekendheid te krijgen en meteen te laten zien welke ontzettend leuke initiatieven er overal zijn. Onze eerste vlogs zijn te zien op de Facebookpagina en het YouTubekanaal van de gemeente Sint-Michielsgestel.

Wil je meer weten over de genoemde initiatieven of heb je een idee waarover je verder wilt praten, neem dan contact op met ons op:

Mike Venrooij, wijkmakelaar Sint-Michielsgestel – Gemonde