Ruimte voor initiatieven

Als wijkmakelaars geven we maandelijks aandacht aan nieuwe en lopende initiatieven van inwoners en organisaties. De ene maand geven we een korte update van wat er speelt en wat er aan zit te komen in Berlicum en Den Dungen en de andere maand doen we dat voor Sint-Michielsgestel en Gemonde. Echter deze keer ook 2 extra zaken uit Berlicum en Den Dungen. 

Mezennestkastenactie stopt per 30 november 2019

De mezennestkastenactie voor de bestrijding van de eikenprocessierups is een succes. Veel buurten en straten zijn bezig om nestkasten te maken en op te hangen. Op verschillende plaatsen zijn al nestkasten te bewonderen. Omdat het vooraf bepaalde maximale aantal van 1.000 nestkasten al ruimschoots overschreden is en omdat de nestkasten voor het einde van het jaar allemaal moeten hangen, is aanmelden voor de actie na 30 november 2019 niet meer mogelijk. Mocht je met je buurt of straat nog willen meedoen, meld je dan snel bij je wijkmakelaar!

Halloween in de wijk

Doe mee met de griezelavond op 31 oktober ?
Maak dit kenbaar door je voortuin te versieren in Halloween stijl. Zet een uitgesneden pompoen, lantaren of wat kaarsjes bij de voordeur - óf ga helemaal los met het griezelthema. Dan komen de kleine heksjes en monstertjes vanzelf bij je aan de deur om te trick or treat'en.

Met ‘n snoepje, koekje of wat fruit is een kinderhand al snel gevuld. Geen zin om steeds de deur open te doen? Zet een schaal met snoepjes tussen de kaarsjes bij de deur. En als het snoep op is, blaas dan gewoon het lichtje uit. Dan weten alle kindjes ook dat het klaar is.

Wanneer en hoe laat?

Donderdag 31 oktober aanstaande. Vanaf 18.00 uur.

Voor de kleinste Halloween-fans willen we tussen 18.00 en 19.00 uur een light-versie houden. (niet laten schrikken)  Vanaf 19.00 uur wordt het allemaal best spannend !

Voor de bezoekers geldt uiteraard dat betreden van een (spook)-tuin op geheel op eigen risico is.

Waar ?

Net als vorig jaar proberen we een verbinding (looproute) te maken tussen de Azaleastraat en de Rozemarijnlaan. Bij de eerste woningen aan de Azaleastraat en bij nummer 34, Rozemarijnlaan valt zeker wat te beleven! 

Voorbereidingen Kerst

Zowel in Sint-Michielsgestel als in Gemonde zijn inwoners alweer druk doende met de voorbereidingen voor kerst. Elk met eigen ideeën en mogelijkheden, maar met een doel: wederom een mooie kerstboom in de kernen. De initiatiefnemers proberen de sfeer in de kernen te verhogen en de verbinding tussen ondernemers en inwoners te vergroten.

Kom naar opening Klimaat Test Straat

De Jhr. van Rijckevorselstraat in Den Dungen is vanaf 14 november Klimaat Test Straat. Twee jaar lang worden zes proefvakken getest. In de straatgoten zijn verschillende waterdoorlatende pakketten aangebracht om regenwater vast te houden in de straat. De bewoners gaan kijken wat het effect van verschillende oplossingen is. Op 14 november om 9.30 uur legt de initiatiefnemer, Jozèf van den Oetelaar, zijn idee verder uit en wordt de proef op een spectaculaire manier gestart. Kom dus op 14 november om 9.30 uur naar de Jhr. van Rijckevorselstraat in Den Dungen om dit mee te maken!

De Klimaat Test Straat is mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds.

De Parel ligt nu echt in het groen

Al een jaar is gewerkt aan het groener en leuker maken van het gebied rondom basisschool De Parel. Er zijn nu bijvoorbeeld een pannaveldje, een buurtmoestuin, een insectenhotel en een waterspeelplaats in de wadi. Vorige week is aan het project de laatste hand gelegd. Buurtbewoners hebben samen nieuwe beplanting aangebracht met veel bloemen voor insecten. Volgend jaar worden nog meer bloemen gezaaid, zodat het een kleurrijk geheel wordt. In mei volgt de officiële opening. De Parel in het groen is mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds

Vloggen

Als wijkmakelaars zijn we zelf ook met iets nieuws gestart: we zijn begonnen met vloggen! We hopen zo nog meer bekendheid te krijgen en meteen te laten zien welke ontzettend leuke initiatieven er overal zijn. Onze eerste vlogs zijn te zien op de Facebookpagina en het YouTubekanaal van de gemeente Sint-Michielsgestel.

Meer informatie

Wil je meer weten over de genoemde initiatieven of heb je een idee waarover je verder wilt praten, neem dan contact op met de wijkmakelaars:

 

Mike Venrooij 

wijkmakelaar Sint-Michielsgestel – Gemonde