Ruimte voor initiatieven

Als wijkmakelaars geven we maandelijks aandacht aan nieuwe en lopende initiatieven van inwoners en organisaties. De ene maand geven we een korte update van wat er speelt en wat er aan zit te komen in Berlicum en Den Dungen en de andere maand doen we dat voor Sint-Michielsgestel en Gemonde. Deze maand zijn Berlicum en Den Dungen aan de beurt.

Afkoppelen regenwater

Denk en doe mee met de nieuwe actie van MevM: afkoppelen van regenwater.Na de succesvolle energie-acties zonnepanelen en gevelisolatie start binnenkort Met elkaar voor Mekaar (MevM) het Waterteam met een nieuwe actie: het afkoppelen van regenwater. Om deze actie op te starten is veel voor te bereiden. Vele handen maken licht werk. Dus als je mee wilt denken en werken, meld je dan aan bij info@metelkaarvoormekaar.nl en kom gewoon een keertje kijken.

We zoeken mensen die het leuk vinden om maatschappelijk iets te willen betekenen. Wil je waterambassadeur zijn? Bijvoorbeeld omdat je zelf in het vakgebied zit. Of misschien zelf al hebt afgekoppeld. Weet je niets over afkoppelen regenwater? Ook dan kun je veel betekenen, dus neem contact op met MevM.

Kaartclub Dorpstafel Middelrode

De Dorpstafel in Middelrode is gestart met een kaartclub. Er wordt gespeeld op woensdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur. Er wordt nu nog alleen gejokerd, maar het is de bedoeling dat er in de toekomst ook gerikt en gebridged wordt. Wie mee wil doen kan zo aansluiten op woensdagmorgen.

Mezenkastactie stopt

De mezennestkastenactie voor de bestrijding van de eikenprocessierups stopt per 30 november 2019. De actie is een succes. Veel buurten en straten zijn bezig om nestkasten te maken en op te hangen. Op verschillende plaatsen zijn al nestkasten te bewonderen. Omdat het vooraf bepaalde maximale aantal van 1.000 nestkasten al ruimschoots overschreden is en omdat de nestkasten voor het einde van het jaar allemaal moeten hangen, is aanmelden voor de actie na 30 november 2019 niet meer mogelijk.

Iets leuks doen samen met jouw buurt? Mozaïek een bankje!

Wil je graag samen met je buren iets ondernemen of ze gewoon wat beter leren kennen? De gemeente stelt betonnen bankjes met een houten zitting beschikbaar voor buurten. De buurt regelt zelf de tegels, de lijm, het voegmiddel en de “handjes”. De gemeente zorgt dat het bankje op de juiste plek komt, ergens in de openbare ruimte in de buurt

Meer informatie

Wil je meer weten over de genoemde acties of initiatieven of heb je een idee waarover je verder wil praten, neem dan contact op met de wijkmakelaars:

Helma Smolders, wijkmakelaar Berlicum en Den Dungen