Ruimte voor initiatieven

Als wijkmakelaars geven we maandelijks aandacht aan nieuwe en lopende initiatieven van inwoners en organisaties. De ene maand geven we een korte update van wat er speelt en wat er aan zit te komen in Berlicum en Den Dungen en de andere maand doen we dat voor Sint-Michielsgestel en Gemonde. Deze maand is Sint-Michielsgestel en Gemonde aan de beurt.

Jury mezennestkastenactie is bekend

De aanmeldingstermijn voor de mezennestkastenactie is geëindigd en er wordt nog hard gewerkt aan de laatste nestkasten. Als het goed is, hangen er begin 2020 ruim 1.500 nestkasten, verspreid over de hele gemeente. Dan gaat een jury aan de slag, om te bepalen welke buurt of straat het beste resultaat heeft bereikt. Eerst kijkt de jury naar creativiteit en samenwerking. De deelnemers die hoog scoren, worden daarna gecontroleerd op functionaliteit. De jury bestaat uit Rita van de Wouw (directeur van Bint), Jos Heerkens (voorzitter van de Kunstcommissie) en Rien Peijnenburg (lid van Natuurgroep Gestel). De prijsuitreiking willen we doen op zaterdag 29 februari 2020 aan het einde van de middag

Speeltuin het Hof in Gemonde

Alweer een tijd geleden werd bij de speeltuin in het Hof in Gemonde het hoofd speeltoestel door de gemeente weggehaald. Helaas werd daar niets voor terug geplaatst. Dit tot groot verdriet van de kinderen in de wijk. Samen met de buurtvereniging het Hof zijn we gaan kijken naar de wensen en mogelijkheden.

Uiteindelijk is gekozen voor speelboot Nina.

De speelboot kan mede geplaatst worden door een sponsoring via de Van der Linden Stichting en de Stichting Gemondsdoel. Daarnaast hebben ook de omwonende, de buurtvereniging en de gemeente een bijdrage geleverd.

De overeenkomst wordt zo spoedig mogelijk opgemaakt en ondertekent. Hierna zal het speeltoestel definitief bestelt worden. We houden je op de hoogte.

Meer informatie

Wil je meer weten over de genoemde initiatieven of heb je een idee waarover je verder wilt praten, neem dan contact op met de wijkmakelaars:

Michael Venrooij, wijkmakelaar Sint-Michielsgestel – Gemonde