Ruimte voor initiatieven: Weet het beter met de snelheidsmeter

Als wijkmakelaars geven we maandelijks aandacht aan één bewonersinitiatief. Dit keer staan we stil bij onze eigen actie “Weet het beter met de snelheidsmeter”, die bewoners helpt om het initiatief te nemen om hardrijders in hun buurt aan te pakken.

Heb je het idee dat er bij jou in de straat vaak te hard gereden wordt? En dat het misschien vaak mensen uit je eigen buurt zijn? Dan is de actie “Weet het beter met de snelheidsmeter” misschien iets voor jou.

Eigen actie ondersteund met snelheidsmeter

De gemeente heeft een aantal snelheidsmeters. Die willen we gebruiken om samen met jou actie te voeren. We hangen 10 weken lang een meter bij je in de straat. In de eerste week doen we een nulmeting en kijken we hoe hard er gereden worden. In de negen weken erna ga je mensen erop wijzen dat ze zich aan de snelheid moeten houden. Dat kan op allerlei manieren, bijvoorbeeld door een wekelijkse nieuwsbrief te maken of een snelheidsmeetdag te organiseren.

Geld verdienen

Het mooie van deze actie is dat je de snelheid van het verkeer in jouw buurt probeert te verlagen en tegelijkertijd geld verdient. Als de gemiddelde snelheid door de actie omlaag gaat, krijg je van de gemeente een bedrag per kilometer per uur minder. En dat geld mag je gebruiken om in je eigen straat iets leuks te doen, zoals een BBQ voor iedereen.

Heb je zelf een idee?

Wilt je meer weten over “Weet het beter met de snelheidsmeter” of heb je een idee waarover je verder wil praten? Neem dan contact op met jouw wijkmakelaar. Voor Sint-Michielsgestel en Gemonde is dat Mike Venrooij (m.venrooij@mijngemeentedichtbij.nl en 06-27063982) en voor Berlicum en Den Dungen is dat Helma Smolders (h.smolders@mijngemeentedichtbij.nl en 06-51693497).