Samenwerken aan een mobiliteitsplan 

 Mobiliteit is belangrijk voor inwoners en bezoekers. We verplaatsen ons dagelijks naar werk, vrienden, familie, om te recreëren, sporten winkelen of boodschappen te doen. De gemeente wil ervoor zorgen dat iedereen zich veilig kan verplaatsen. Ook willen we dat Sint-Michielsgestel op duurzame wijze bereikbaar en leefbaar is en blijft. Ook in de toekomst. Daarom werken we aan een nieuw mobiliteitsplan.   

Wat is een mobiliteitsplan?  

In het mobiliteitsplan wordt beschreven waar de gemeente Sint-Michielsgestel op het gebied van verkeer zich voor wil in gaan zetten. Het beschrijft bijvoorbeeld wat we regelen voor voetgangers of fietsers. Hoe we de gemeente bereikbaar houden. Hoe we omgaan met parkeren en hoe we het verkeer duurzaam kunnen maken.   

Het mobiliteitsplan geldt voor een langere periode van 10 jaar. Bij het mobiliteitsplan hoort ook een uitvoeringsplan. Hierin staan de keuzes die worden gemaakt in de uitvoering. Het overzicht van de knelpunten wordt gebruikt voor het bepalen van deze keuzes.   

Praat mee over mobiliteit en verkeer

We willen het mobiliteitsplan samen met onze inwoners, ondernemers en organisaties maken. We starten met het in kaart brengen van alle wensen en knelpunten op het gebied van mobiliteit.

Doe je mee?

We nodigen iedereen uit om wensen en knelpunten met ons te delen.  Dat kan online tot en met 8 oktober via ons Praat Mee platform of tijdens een van de inloopmomenten:  

  • op woensdag 13 september was er een inloopmoment.
  • woensdag 20 september tussen 9.00 en 12.00 uur in Den Durpsherd (Berlicum)  
  • woensdag 27 september tussen 13.00 en 17.00 uur in De Litserborg (Den Dungen)