Senioren en veiligheid

Samen zorgen we ervoor dat criminaliteit niet loont. Daarom start op 1 september vanuit het ministerie van Justitie en Veiligheid de campagne Senioren en Veiligheid, waarin senioren concrete tips krijgen om te voorkomen dat ze slachtoffer worden en wat ze moeten doen als het wel gebeurt.

Onder de slogan ‘Maak het oplichters niet te makkelijk’ besteden we gedurende vier weken aandacht aan verschillende vormen van criminaliteit: meekijken bij pinnen, babbeltrucs, hulpvraagfraude (via bijvoorbeeld WhatsApp) en phishing (via bijvoorbeeld nepmailtjes).

Voorlichtingsfilmpjes en thema's

Door middel van voorlichtingsfilmpjes met acteur Kees Hulst, bekend van ‘Het geheime dagboek van Hendrik Groen’, krijg je op alle thema’s concrete tips en adviezen. Elke week staat één thema centraal:

  • 1 tot en met 7 september: Meekijken bij pinnen
  • 8 tot en met 14 september: Babbeltrucs
  • 15 tot en met 21 september: Hulpvraagfraude (via WhatsApp)
  • 22 tot en met 28 september: Phishing (via bijvoorbeeld nepmailtjes)

Webinars

Elke dinsdag vindt van 10:30 uur tot 11:15 uur een webinar (online uitzending) plaats over het thema van de week, gepresenteerd door Catherine Keyl. Een panel van experts geeft meer tips en adviezen. Hoe kun je crimineel gedrag herkennen? Wat kun je doen om te voorkomen dat je slachtoffer wordt? Waar kun je terecht als je slachtoffer bent geworden?
Klik hier om een webinar te bekijken