Sloopwerkzaamheden in het centrum van Sint-Michielsgestel

Hoefijzer, Emté en bibliotheek maken ruimte voor nieuwe gebouwen

2020 wordt voor Sint-Michielsgestel een jaar van slopen, maar vooral: bouwen. In januari starten we met de sloop van het ‘Hoefijzer’, het pand van Emté en de oude bibliotheek. Daarna kan de bouw van de winkels en appartementen van Dommelstaete en De Brenthof en vervolgens ook van De Raadskamer starten.

Bereikbaarheid centrum

We verwachten dat de werkzaamheden zo’n twee jaar duren. Ook tijdens de werkzaamheden zorgen we voor de veiligheid van ondernemers, bewoners en bezoekers in het centrum. Zo worden de bouwplaatsen afgezet met hekken en komen er omleidingsroutes voor het verkeer.

We houden je op de hoogte over de bereikbaarheid voor autoverkeer, fietsers en voetgangers.

Sloop Emté en bibliotheek

Vanaf 6 januari wordt de bouwplaats rond de Emté en de bibliotheek klaargemaakt voor de werkzaamheden. We halen struiken weg (de bomen blijven staan) en zetten het terrein af met bouwhekken. Er wordt asbestonderzoek gedaan en daarna worden de gebouwen gesloopt. Deze sloopwerkzaamheden worden uitgevoerd door de firma Kapteijns.

Na de sloop starten de bouwwerkzaamheden voor de winkels en appartementen van Dommelstaete en De Brenthof.

Sloop ‘Hoefijzer’

Op maandag 20 januari starten we met de sloop van het ‘Hoefijzer’. Het terrein wordt afgezet met bouwhekken. Daarna vindt er asbestonderzoek plaats. Vervolgens worden de panden gesloopt. We verwachten dat deze werkzaamheden zo’n drie weken duren. De firma Kapteijns voert de sloopwerkzaamheden uit.

Na de sloop starten de voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van De Raadskamer.   

Meer informatie