Taxussnoeisel laten ophalen kan nog tot en met vrijdag 12 augustus 

Net als andere jaren is Stichting Taxus Taxi ontzettend dankbaar voor al het snoeisel dat haar trouwe taxusdonateurs doneren. Desondanks ligt de eindstreep nog ver weg. Het doel van Taxus Taxi is om dit jaar 125.000 kilo snoeisel in te zamelen. Met het tot op heden behaalde resultaat betekent dit dat er nog ongeveer 25% ingezameld moet worden. Op zich geen enkel probleem, maar met een einddatum die slechts iets meer dan een week verwijderd is, is het toch een pittige uitdaging. 

Mooie zomeractiviteit

In de zomerdagen rijden de vrijwillige chauffeurs van Stichting Taxus Taxi elke dag over de weg. Met veel plezier gaan zij van adres naar adres om het vers geknipte groen van de taxushaag op te halen. Niet alleen bij particulieren, maar ook bij bedrijven, begraafplaatsen en gemeenten haalt de stichting het verse snoeisel op voor medicatie tegen kanker. De medicijnen gewonnen uit het groen zijn dan ook niet zomaar medicijnen. Paclitaxel en Docetaxel hebben een remmend effect op de groei van de kanker. 

Geen Taxus Taxi Tas, wat nu? 

Dit jaar kon Stichting Taxus Taxi helaas niet werken met uitgiftepunten voor tassen. Veel donateurs hebben het idee dat je zonder tas niet kunt deelnemen. Echter, niets is minder waar. Ook zonder de Taxus Taxi Tas is deelname geen enkel probleem. De tas is een handig hulpmiddel, maar zeker niet noodzakelijk. Het snoeisel mag je ook los op een zeil, hoop of kruiwagen leggen, waarna Taxus Taxi het netjes opruimt. 

Snoeisel aanmelden

Ben je nog niet in de gelegenheid geweest om jouw taxus te snoeien? Nu is de kans! Taxus Taxi haalt het wondergroen nog tot en met vrijdag 12 augustus op. Dit betekent dat je het snoeisel nog tot en met donderdag 11 augustus kunt aanmelden via de website van Taxus Taxi.