Tip van de maand: Zet jouw PMD zak op de juiste manier aan straat

Vorige maand gaven we de tip om het verpakkingsmateriaal eens goed te bekijken. Dit maakt afval scheiden makkelijker! Deze maand geven we tips over het aanbieden van jouw PMD zak.

Met deze tips zorg je ervoor dat we jouw zak altijd meenemen

  • Bied jouw PMD aan in de speciale PMD-zak
  • Stop alleen afval erin wat in de zak mag
  • Knoop de zak dicht met het trekkoord
  • Zet jouw zak op de ophaaldag vóór 7.30 uur aan de straat. Dit mag ook de avond vooraf de ophaaldag
  • Zet de zak op een van ophaalpunten aan straat
  • Hangt er in de straat een kroonring? Hang de zak dan hieraan. Zorg ervoor dat de zakken de grond niet raken en knoop de zak goed dicht

Heb je alle stappen doorlopen? Dan wordt jouw zak meegenomen en recyclen wij het afval. Staat de zak verkeerd aan straat of zit er iets in de zak wat niet mag? Dan vind je een sticker op jouw zak. Haal jouw zak weer naar binnen en scheid het afval op de juiste manier. De eerstvolgende ophaaldag zet je jouw zak weer aan straat.

Samen zorgen we voor goede recycling en een schone straat

Bedankt voor jouw hulp! Het juist scheiden van afval zorgt ervoor dat wij het afval goed kunnen recyclen. Door vervuiling in PMD-zakken kan de hele vracht ingezameld PMD-afval afgekeurd worden. Zo’n hele vracht wordt dan verbrand in plaats van gerecycled. Dat willen we natuurlijk niet! Daarnaast houd je jouw straat mooi en schoon door het afval op de juiste manier aan te bieden.