Toespraak burgemeester Looijen

Afgelopen week kregen we van onze premier het nieuws dat de coronamaatregelen verlengd worden tot in elk geval 28 april. Dat betekent nogal wat voor ons dagelijks leven. Dat betekent geen school, geen afspraken met vrienden, geen sportschool, geen terras of café. Maar in plaats daarvan wassen we onze handen, we niezen in onze elleboog en we blijven zoveel mogelijk thuis.

Filmpje toespraak burgemeester

En als we naar buiten gaan, dan houden we tenminste 1,5 meter afstand. Het lijken simpele maatregelen, maar de impact op ons leven is enorm.

Ik snap dat u er soms naar snakt om uw oude leven weer op te pakken. Om er op uit te trekken, leuke dingen te doen, zeker nu het weer zo mooi is. Dat gevoel kennen we allemaal, ik ook.

Maar het is ontzettend belangrijk dat we daar nu niet aan toe geven.

We zijn in Brabant op de goede weg, maar we zijn er nog niet.

Een feestje, een bijeenkomst en er kan weer een nieuwe besmettingshaard ontstaan. Ik vraag u dan ook allemaal met klem om het samenscholingsverbod in acht te nemen. Wie de regels aan zijn laars lapt, riskeert een boete van maar liefst 390 euro. Maar gelukkig houdt het overgrote gedeelte van onze inwoners zich aan de coronamaatregelen. Niet alleen in hun eigen belang, maar ook in het belang van anderen. En die saamhorigheid kan ons helpen, want alleen samen krijgen we corona onder controle.

Klik op onderstaande link voor het filmpje met de toespraak. De toespraak is te zien met gebarentolk en met Engelse ondertiteling.

Filmpje