Toespraak burgemeester Looijen over het coronavirus

Beste inwoners van de gemeente Sint-Michielsgestel,

De afgelopen week hebben we ons in heel de gemeente van onze beste kant laten zien. Met veel medewerking zijn verschillende evenementen geannuleerd en hebben we massaal gehoor gegeven aan de oproep tot sociale onthouding. Ik wil u hiervoor bedanken. Helaas was dit niet voldoende om verspreiding van het virus tegen te gaan. Gisteren maakte het kabinet extra maatregelen bekend. Deze maatregelen treffen ons allemaal en hebben een grote impact op ons sociale leven. Graag roep ik u op om hieraan mee te werken!

Samen kunnen we verspreiding van het virus tegengaan. Ben alert en kijk hoe u anderen kunt helpen en steunen. Maar vermijd onnodig contact. Eten voor de deur zetten kan ook en via digitale media contact houden. Denk aan alleenstaanden die eenzaam dreigen te raken. Voor elkaar zorgen is in een tijd als deze extra belangrijk.

In het bijzonder wil ik de GGD, ambulance, zorg, politie en brandweer en andere vitale sectoren bedanken! We hebben jullie nu heel hard nodig. Samen volgen we de adviezen van het RIVM en de GGD. Met ons gezonde verstand en door onnodige contacten te vermijden, neemt de kans op besmetting af.

Heeft u vragen over het coronavirus? Op de websites van het RIVM staat veel informatie. Raadpleeg regelmatig de website van onze gemeente voor de actuele stand van zaken.

De komende tijd gaat veel van ons allen vragen. Zorg goed voor uzelf en voor elkaar.

Han Looijen
Burgemeester van Sint-Michielsgestel

Toespraak burgemeester Looijen over het coronavirus