TunnelArt617 gaat nu echt van start

Vanaf 2 september worden ruim 70 kunstwerken gemaakt in de fietstunnels onder de rotonde in de N617 tussen Sint-Michielsgestel en Den Dungen. TunnelArt617 is een echt community-art project. Lokale kunstenaars, medewerkers van Cello, deelnemers van Kentalis, vrijwilligers en professionele kunstenaars werken samen om de fietstunnels dé blikvanger van de gemeente te maken. Dit gebeurt de hele maand september, grotendeels van donderdag tot en met zondag. Maar ook op de andere dagen kunnen er kunstenaars aan het werk zijn.

Voorbereidingen

Eigenlijk wordt nu al gestart met het schilderwerk. Eerst moeten de basislijnen worden uitgezet door de coördinerende kunstenaars. Daarna zetten vrijwilligers en medewerkers van Cello de basislagen erop, meteen in de juiste kleuren. Daaroverheen maken alle kunstenaars hun kunstwerk. Om te voorkomen dat het schilderwerk gaat bladderen, zijn de tunnels eerst goed schoongemaakt door een professioneel schoonmaakbedrijf.

Ontwerp

Om de drie beschilderde tunnels één geheel te laten vormen, is door één van de kunstenaars, Marcel Rus, een basisontwerp gemaakt. Hij heeft dat gedaan samen met Natuurgroep Gestel en Waterschap De Dommel. Het ontwerp is dan ook gebaseerd op de natuurlijke omgeving, het beekdallandschap. De grondlagen en De Dommel zie je straks terug op de tunnelwanden. Inheemse dieren en markante gebouwen krijgen daarop ook een plaats en daarnaast allerlei uiteenlopende ontwerpen van alle deelnemende kunstenaars. 

Bijdragen

Naast de gemeente Sint-Michielsgestel en de Kunstcommissie dragen het DELA fonds, het Prins Bernhardcultuurfonds, Cello en Vrienden van Cello financieel bij aan TunnelArt617. Jumbo verzorgt de catering voor de schilderende mensen en Praxis draagt bij aan de schildersmaterialen. Kings of Colors uit ’s-Hertogenbosch verzorgt de deskundige begeleiding.

Wil je nog meehelpen, dan kan dat. Onder begeleiding van een professionele kunstenaar, of helemaal zelfstandig. Meld je aan via tunnelart617@sint-michielsgestel.nl.