Watertuin Aa-dal geopend

Vandaag onthulden wethouder Mathijssen en wethouder Van den Dungen het informatiebord bij de watertuin Aa-dal in Berlicum. Hiermee is de watertuin geopend.

In een watertuin houden we regenwater langer vast in het gebied. We vangen het regenwater uit de wijk op in aparte buizen. Via deze buizen wordt het water naar de watertuin gebracht. Dit gebeurt met regenwater dat via straten en stoepen in de afvoer verdwijnt, maar ook de regenpijpen van een groot deel van de woningen zijn aangesloten op de watertuin. Daar neemt de bodem langzaam het water op. De watertuin is echter meer dan alleen wateropslag, het is ook een plek die zorgt voor leefbaarheid, gezondheid en biodiversiteit. In het gebied rond de watertuin hebben we mooie planten en bomen neergezet. Dat is fijn voor vogels, insecten en andere kleine dieren.

Maar wat deze watertuin echt bijzonder maakt, is het theehuis Koekkoek en de karperkwekerij Feuerspiegel. Dit zijn initiatieven van inwoners die hier aan de slag zijn gegaan met hun idee. Samen met hen hebben we het gebied ingericht.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door Provincie Noord-Brabant / Mozaïek Dommelvallei.