Werk aan de weg in Sint-Michielsgestel en Berlicum

Na de bouwvak gaan we op drie locaties in de gemeente aan de weg werken. In Sint-Michielsgestel pakken we een gedeelte van de Theerestraat en Vughterweg aan. In Berlicum krijgen de Wamberg en Loofaert en de Heimblomsedijk nieuw asfalt.

Onderhoud biedt mogelijkheden

Alle drie de projecten staan op de planning vanwege onderhoud aan het asfalt. “Dat staat al jaren op de planning. Groot onderhoud biedt soms de mogelijkheid om ook andere kleine aanpassingen aan de weg te doen,” licht wethouder Van de Hulsbeek toe. “Denk aan extra aandacht voor fietsers, of verkeersremmende maatregelen.” In overleg met bewoners en buurtverenigingen kijken we wat er mogelijk is.

Bocht in de Theerestraat

Tegelijk met het onderhoud van de Theerestraat, passen we de bocht in de weg aan. We versmallen de weg van de gemeentegrens tot aan kruispunt Halder-Oost. Er komen extra lantaarnpalen en we verbeteren de kruispunten. Brabant Water gaat hier een asbestcementleiding vervangen. We stemmen onze werkzaamheden af, zodat we de weg maar een keer hoeven afsluiten.

Kijk voor de tekeningen en meer informatie op www.sint-michielsgestel.nl/projecten/nieuwe-inrichting-theerestraat-en-vughterweg

Rode fietsstroken op de Wamberg

Een grote wens van de Lofertse buurtvereniging is om extra aandacht aan fietsers te geven. Helaas kunnen we niet alle wensen uitvoeren. Dit zou in totaal nog eens 700.000 euro kosten, bovenop de 500.000 die voor het onderhoud nodig is. Wethouder Van de Hulsbeek: “We vinden de veiligheid van fietsers erg belangrijk. Met subsidie van de provincie kunnen we nu rode fietsstroken maken. Op die manier kunnen we toch de veiligheid van fietsers op deze weg vergroten.” De fietsstroken worden minimaal 1,50 meter breed. Waar de weg breder is, komt de ruimte ten goede aan de fietsstroken.

Meer informatie over dit project lees je op www.sint-michielsgestel.nl/projecten/onderhoud-wamberg-en-loofaert

Ruimte voor fietsers en bomen

Vorig jaar is het eerste gedeelte van de Heiblomsedijk opnieuw geasfalteerd. Na de zomer pakken we het gedeelte tot aan de grens met Bernheze aan. Omdat deze weg een recreatieve fietsroute is, komt er rood asfalt te liggen. De tegels die nu langs de weg liggen, worden omhoog gedrukt door boomwortels. De tegels halen we weg, waardoor de bomen meer ruimte krijgen. Bewoners hebben aangegeven dat zij graag verkeersremmende maatregelen in hun straat willen. We kijken samen met hen naar de mogelijkheden.

Meer informatie lees je op www.sint-michielsgestel.nl/projecten/onderhoud-heiblomsedijk