Werkzaamheden Gemondseweg

Vanaf maandag 29 november werken we aan de Gemondseweg, tussen de Dorpstraat en De Kuilen. De werkzaamheden staan gepland tot 24 december. De omleiding is met borden aangegeven. De werkzaamheden zullen enige overlast met zich meebrengen. 

Alle omwonenden en de werkgroep Verkeer Gemonde zijn per brief geïnformeerd over de werkzaamheden. Ook de hulpdiensten en Arriva zijn hiervan op de hoogte gebracht. 

Groot onderhoud

De werkzaamheden vallen onder ‘groot onderhoud’. We vervangen het asfalt tussen De Kuilen tot en met het kruispunt Besselaar – Lariestraat. Eerst moet het oude asfalt weggehaald worden en daarna kan er een nieuwe laag asfalt worden aangebracht. We vergroten een duiker onder de rijbaan, nabij de kruising met de Kuilen. De belijning wordt aangepast en we brengen naast de rijbaan grasbetonstenen en een goot aan.

Niet alles kan tegelijk

Voor het onderhoud aan de wegen hebben we ieder jaar een budget. Daarmee kunnen we niet alles tegelijk doen. We kijken naar waar in de gemeente het onderhoud het meest nodig is. Daardoor kan het gebeuren dat we het ene jaar een deel van een straat aanpakken en een ander deel van dezelfde straat pas in de jaren daarna.