De (ver)bouw van het gemeentehuis nadert de laatste fase

De multifunctionele accommodatie de Meander in Sint-Michielsgestel krijgt steeds meer vorm. De afwerking van de nieuwe muziekruimte is in volle gang, de buitenruimte wordt aangepast en de verhuisplannen worden gemaakt. Alles met als doel om in juni 2019 de deuren van de Meander open te zetten voor bezoek.

 

De (ver)bouw

De verbouwing van de Meander begint in een laatste fase te komen. De raadszaal is multifunctioneel gemaakt en de eerste etage met overleg-, cursus- en muziekruimten zijn al enige tijd klaar. Op dit moment wordt er gewerkt aan de centrale hal, de foyer, eet(werk)café en de muziekruimte (nieuwbouw). Eind mei 2019 wordt de (ver)bouw hiervan opgeleverd. In juni 2019worden vervolgens de laatste interieur aanpassingen gemaakt.

 

Ingang en (fiets)parkeren Meander

De Meander krijgt straks meerdere ingangen. Aan de voorzijde (huidige ingang gemeentehuis) en aan de achterzijde komen twee aparte ingangen. Om de ingangen aan de achterzijde toegankelijk te maken komen er wandelpaden en een fietsenstalling ter hoogte van het jeugdhonk. Daarnaast wordt er gezorgd voor extra parkeermogelijkheden. Deze werkzaamheden gaan in mei 2019 van start.

 

Verhuizing

In juni 2019 kunnen de partners Bint Welzijn, de Bibliotheek en de diverse verenigingen gaan verhuizen naar de Meander. Iedereen kiest hierin zijn eigen tempo. Bint maakt het cursusprogramma af op de Beekvlietboerderij en verhuist daarom eind juni 2019. De boerderij van Bint sluit na de verhuizing haar deuren. De Bibliotheek, Bij Jan en muziekschool Médèz komen al voor die tijd. “Het is belangrijk dat iedereen voldoende tijd krijgt om te verhuizen. Aangezien veel verenigingen met een zomerstop werken is het logisch dat zij pas in het nieuwe seizoen, dus na de zomervakantie, hier starten”, aldus Lianne van der Aa, wethouder gemeente Sint-Michielsgestel. De laatste activiteiten in de Huif zijn: de diploma-uitreiking van het Elde College (juli 2019) en de creatieve week van MiniGestel (eerste week augustus 2019).

 

Op de hoogte blijven

De vorderingen van de Meander zijn ook te volgen via MeanderSMG.nl en Facebook.nl/meanderSMG. De laatste blog van inwoonster Angelique Schets over het jeugdhonk is nu te lezen.